Ρώσος υπουργός Αμυνας: Η σημερινή, καταναλωτική κοινωνία οδηγείται αλματωδώς στην καταστροφή - iefimerida.gr

Ρώσος υπουργός Αμυνας: Η σημερινή, καταναλωτική κοινωνία οδηγείται αλματωδώς στην καταστροφή

Σεργκέι Σοιγκού με στρατιωτική στολή δίπλα από Πούτιν
Φωτογραφία αρχείου από AP Photo/RIA Novosti, Alexei Nikolsky, Presidential Press Service, Pool
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την ιδιότητά του ως προέδρου της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας, ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι η σημερινή κοινωνία της κατανάλωσης οδηγείται αλματωδώς στην καταστροφή.

Σε συνέντευξή του στο ιστορικό περιοδικό φυσιολατρίας και περιηγήσεων «Ο γύρος του κόσμου», ο 66χρονος στρατηγός Σοϊγκού επικαλέστηκε το εξής παράδειγμα: «Σκότωσες έναν λαγό κι έχεις χορτάσει, αλλά αν έχεις δέκα λαγούς, ήδη χρειάζεσαι ψυγείο, διαφορετικά το κρέας θα χαλάσει. Για το ψυγείο χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα και για αυτό απαιτείται να κάψεις κάποιο καύσιμο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γιατί, όμως, χρειάζεσαι δέκα λαγούς;», αναρωτήθηκε ο μάλλον μακροβιότερος υπουργός της ρωσικής κυβέρνησης και ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της χώρας, προσθέτοντας ότι ονειρεύεται «τη μέρα που όλοι θα κατανοήσουν ότι είναι καιρός να σταματήσουμε αυτό το παρανοϊκό κυνήγι του καταναλωτισμού».

Το παράδειγμα με τον παππού του που πήγαινε για κυνήγι στα δάση της Σιβηρίας

Ο φερόμενος και ως προσωπικός φίλος του προέδρου Πούτιν επικαλέστηκε τον παππού του, ο οποίος ήταν κυνηγός και μεριμνούσε για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της φύσης.

«Όταν πήγαινε για κυνήγι στην τάιγκα (σ.σ. τα δάση της Σιβηρίας) σκότωνε τόσα θηράματα, όσο ακριβώς χρειαζόταν και όχι περισσότερο. Γιατί γνώριζε ότι τόσο κρέας δεν θα καταναλώσει και σε αντίθετη περίπτωση την επόμενη χρονιά τα θηράματα θα είναι λιγότερα. Αυτοί ήταν κανόνες, που δεν δημιούργησε η γραφειοκρατία, αλλά ο φυσικός τρόπος ζωής», επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, ο οποίος κατάγεται από τη Δημοκρατία Τουβά, η οποία ανήκε έως το 1911 στην Κίνα και προσαρτήθηκε στη Ρωσία μόλις το 1944, έχοντας στο ενδιάμεσο υπάρξει ως ανεξάρτητη Λαϊκή Δημοκρατία, που αναγνωριζόταν όμως μόνο από τη Σοβιετική Ένωση και την Μογγολία.

Εν μέσω πανδημίας ο κ. Σοϊγκού έκανε και το λογοτεχνικό του ντεμπούτο, εκδίδοντας πέρυσι το φθινόπωρο το βιβλίο αυτοβιογραφικών διηγήσεων «Για το χθες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ