Ρωσία: Εμείς και η Λευκορωσία υιοθετούμε «υπεύθυνη προσέγγιση» στο θέμα των πυρηνικών όπλων - iefimerida.gr

Ρωσία: Εμείς και η Λευκορωσία υιοθετούμε «υπεύθυνη προσέγγιση» στο θέμα των πυρηνικών όπλων

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο παρακολουθούν λειτουργία σε ορθόδοξη εκκλησία
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο παρακολουθούν λειτουργία σε ορθόδοξη εκκλησία / AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα και το Μινσκ υιοθετούν μια υπεύθυνη προσέγγιση σε θέματα που αφορούν την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία ολοκληρώνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, με την κωδική ονομασία Zapad (Δύση), λέγοντας ότι στοχεύουν στη δοκιμή της ετοιμότητας για μάχη και της αμυντικής ικανότητας, αν και έχουν εγείρει ανησυχίες μεταξύ των γειτονικών χωρών καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι οι ασκήσεις περιλαμβάνουν δοκιμές για την εκτόξευση ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων, καθώς και σχεδιασμό για την πιθανή χρήση του υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik της Ρωσίας.

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Λευκορωσία πυρηνικά όπλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ