Ρωσία: Η Ουκρανία έπληξε με drones διυλιστήριο και τις εγκαταστάσεις της Ozon στο Σαρότοφ - iefimerida.gr

Ρωσία: Η Ουκρανία έπληξε με drones διυλιστήριο και τις εγκαταστάσεις της Ozon στο Σαρότοφ

Η Ουκρανία χτύπησε για δεύτερη φορά τις εγκαταστάσεις της Ozon στην Ρωσία
Η Ουκρανία χτύπησε για δεύτερη φορά τις εγκαταστάσεις της Ozon στην Ρωσία / Φωτογραφία Χ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας μεγάλος κόμβος logistics της Ozon στο Σαράτοφ της Ρωσίας καταστράφηκε από πυρκαγιά μετά από νέα επίθεση με ουκρανικό drone.

  • Οι εγκαταστάσεις της Ozon και της Wildberries αποτελούν, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, κεντρικό πυλώνα του ρωσικού δικτύου ηλεκτρονικού εμπορίου και διανομής, καθιστώντας τις στρατηγικό στόχο για τις ουκρανικές δυνάμεις που επιδιώκουν να πλήξουν την εφοδιαστική αλυσίδα.
  • Το Κίεβο υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένες αποθήκες δεν είναι απλώς εμπορικές, αλλά διακινούν προϊόντα διπλής χρήσης και ανταλλακτικά που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, παρέχοντας έτσι στρατιωτική αιτιολόγηση για την επίθεση.
  • Η καταστροφή του κόμβου logistics αναμένεται να επιφέρει σημαντικές συνέπειες στη ρωσική εφοδιαστική αλυσίδα, προκαλώντας καθυστερήσεις, αύξηση του κόστους μεταφοράς και ανάγκη για αναδρομολόγηση φορτίων, ασκώντας έτσι περαιτέρω επιχειρησιακή πίεση.
  • Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο επιβεβαίωσε παράλληλα και την επίθεση σε διυλιστήριο στην ίδια περιοχή, όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές. Η επίσημη ανακοίνωση των επιθέσεων έγινε μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες για τις ζημιές.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, οι εγκαταστάσεις της Ozon, όπως και εκείνες της Wildberries, αποτελούν βασικό τμήμα του δικτύου ηλεκτρονικού εμπορίου και διανομής της Ρωσίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τονίζει το Κίεβο, στις συγκεκριμένες αποθήκες διακινούνται, μεταξύ άλλων, προϊόντα διπλής χρήσης και ανταλλακτικά που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Η καταστροφή ενός τέτοιου κόμβου μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στη διανομή, να επιβαρύνει το κόστος μεταφοράς και να απαιτήσει αναδρομολόγηση φορτίων, δημιουργώντας πρόσθετη πίεση στη ρωσική εφοδιαστική αλυσίδα.

Παράλληλα, το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας επλήγη και ένα διυλιστήριο στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις εγκαταστάσεις εκδηλώθηκαν πυρκαγιές.

Η ουκρανική πλευρά γνωστοποίησε τις επιθέσεις με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την έκταση των ζημιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ διυλιστήριο drone
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ