Σε αναγκαστική προσγείωση οδηγήθηκε πτήση της United Airlines από Ντένβερ προς Λος Άντζελες, όταν ράγισε το παρμπρίζ του Boeing 737 MAX 8, προκαλώντας ελαφρύ τραυματισμό σε έναν από τους πιλότους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το NDTV, το περιστατικό σημειώθηκε στις 16 Οκτωβρίου, στην πτήση UA1093 με 140 επιβάτες και πλήρωμα. Το αεροσκάφος πετούσε στα 36.000 πόδια όταν το πλήρωμα εντόπισε τη ρωγμή και κατέβηκε στα 26.000 πόδια, προτού προσγειωθεί με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Σολτ Λέικ Σίτι. Οι επιβάτες συνέχισαν αργότερα το ταξίδι τους με άλλο αεροσκάφος, φτάνοντας στο Λος Άντζελες με εξάωρη καθυστέρηση.
Ύποπτα ίχνη καψίματος στο παρμπρίζ
Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καψίματα στο παρμπρίζ και μώλωπες στο χέρι του πιλότου, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν πρόκειται για συνηθισμένη μηχανική αστοχία. Το αεροσκάφος βρισκόταν 322 χλμ. νοτιοανατολικά του Σολτ Λέικ Σίτι όταν ελήφθη η απόφαση εκτροπής της πτήσης.
Πιθανό χτύπημα από διαστημικά συντρίμμια ή μετεωρίτη
Αεροπορικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το περιστατικό ίσως προκλήθηκε από διαστημικά υπολείμματα ή μικρό μετεωρίτη, καθώς τα σημάδια καψίματος και το μοτίβο της ζημιάς είναι ασυνήθιστα. Τα παρμπρίζ των αεροσκαφών αντέχουν υψηλές πιέσεις και πρόσκρουση πτηνών, ωστόσο ένα αντικείμενο που κινείται με τεράστια ταχύτητα μπορεί να υπερβεί τα όρια αντοχής τους.
Ελαφρύς τραυματισμός του πιλότου
Η United Airlines ανέφερε ότι κανένας επιβάτης δεν τραυματίστηκε και πως ο πιλότος υπέστη ελαφρύ μώλωπα. Η εταιρεία δεν έχει εκδώσει ακόμη επίσημα συμπεράσματα για τα αίτια της ζημιάς.
Δύο ημέρες αργότερα, στις 18 Οκτωβρίου, άλλο αεροσκάφος της United συγκρούστηκε ελαφρά με την ουρά δεύτερου αεροπλάνου της εταιρείας στο αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.