Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου κάνει μήνυση στην Αστυνομία για την «παράνομη» σύλληψή του, για τη σχέση του με τον Έπσταϊν - iefimerida.gr

Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου κάνει μήνυση στην Αστυνομία για την «παράνομη» σύλληψή του, για τη σχέση του με τον Έπσταϊν

Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


Στη δικαιοσύνη κατά της Αστυνομίας σχετικά με τη σύλληψή του για τη σχέση του με τον Έπσταϊν προσφεύγει ο έκπτωτος πρίγκιπας της Βρετανίας, Άντριου.

Ο μικρότερος αδελφός του βασιλιά Καρόλου, Άντριου Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2026 ως ύποπτος για διαρροή κυβερνητικών εγγράφων στον Έπσταϊν, κατά την περίοδο που ήταν ειδικός εμπορικός ακόλουθος από το 2001 ως το 2011.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, ο 66χρονος Άντριου ζήτησε από δικαστή να αποφανθεί αν η ενέργεια της Αστυνομίας εις βάρος του είναι «νόμιμη», αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph, που αναμεταδίδει το Reuters.

Αμφισβητεί τη νομιμότητα των ενεργειών της Αστυνομίας

Ο έκπτωτος πρίγκιπας κίνησε νομική διαδικασία εναντίον της Αστυνομίας του Τέιμς Βάλεϊ για τη σύλληψή του ως υπόπτου για παράβαση καθήκοντος σε δημόσιο αξίωμα, που βασίστηκε σε έγγραφα τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και αφορούσαν τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν.

Ο Άντριου προσέφυγε δικαστικά κατά της Αστυνομίας, αμφισβητώντας τη νομιμότητα των ενταλμάτων έρευνας που χρησιμοποιήθηκαν για να ερευνηθούν οι κατοικίες του στο Σάντριγχαμ και στην πρώην κατοικία του στο Royal Lodge στο Ουίνδσορ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το αίτημα του Άντριου Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ να εξεταστεί η νομιμότητα των ενταλμάτων έρευνας που εξέδωσε η αστυνομία εις βάρος του, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ακροαματική διαδικασία.

Η σύλληψη που σόκαρε τους Βρετανούς

Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία στις 19 Φεβρουαρίου 2026, μέσα στο σπίτι του ανήμερα των 66ων γενεθλίων του, με την κατηγορία της κατάχρησης δημοσίου αξιώματος.

Μετά τη σύλληψή του στο κτήμα Σάντρινγχαμ, ανακρίθηκε για περίπου 11-12 ώρες σε αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η έρευνα εις βάρος του παραμένει ενεργή.

Ο Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, ο δεύτερος γιος της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ, αρνείται ότι διέπραξε κάτι αξιόμεμπτο που σχετίζεται με τον Αμερικανό χρηματιστή και υποστηρίζει ότι έχει μετανιώσει για τη φιλία τους.

Ο πρώην πρίγκιπας υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τα επίσημα βασιλικά του καθήκοντα το 2019 εξαιτίας των δεσμών του με τον Έπσταϊν και στη συνέχεια ο αδελφός του, ο βασιλιάς Κάρολος, του αφαίρεσε τους τίτλους και τις τιμές τον περασμένο Οκτώβριο εν μέσω περαιτέρω αποκαλύψεων για την ανάμειξή του στην υπόθεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζέφρι Έπσταϊν πρίγκιπας Αντριου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ