Πού βρήκε όλα αυτά τα μετάλλια που είχε καρφιτσώσει στο πέτο ο βασιλιάς Κάρολος, ενώ δεν πήγε ποτέ σε πόλεμο - iefimerida.gr

Πού βρήκε όλα αυτά τα μετάλλια που είχε καρφιτσώσει στο πέτο ο βασιλιάς Κάρολος, ενώ δεν πήγε ποτέ σε πόλεμο

Ο βασιλιάς Κάρολος με την στρατιωτική στολή
Ο βασιλιάς Κάρολος με στρατιωτική στολή / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα βίντεο και τις φωτογραφίες από την κηδεία της Ελισάβετ ήταν ξεκάθαρο πως η στρατιωτική στολή του βασιλιά Καρόλου ήταν γεμάτη με κάθε είδους μετάλλια και παράσημα, παρόλο που ο ίδιος δεν συμμετείχε σε καμία εμπόλεμη ζώνη κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.

Οπως τονίζουν πάντως τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Κάρολος, παρόλο που δεν κλήθηκε ποτέ σε δράση, συνέχισε να εκπαιδεύεται με τα μέλη των μονάδων στις οποίες ήταν ενταγμένος. Μάλιστα, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στους αλεξιπτωτιστές σε ηλικία 30 ετών, πολύ μεγαλύτερη από τον μέσο νεοσύλλεκτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν γίνει ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας, ο νέος επικεφαλής της Κοινοπολιτείας συνέχισε μια οικογενειακή παράδοση γενεών, υπηρετώντας στο στρατό, όπως γράφουν τα βρετανικά μέσα. Ο Κάρολος υπηρέτησε για έξι χρόνια, κυρίως ως πιλότος ελικοπτέρου στο Βασιλικό Ναυτικό.

Ο βασιλιάς Κάρολος τόσο στο παρελθόν όσο και στις τελετές για το τελευταίο «αντίο» στην Ελισάβετ φέρει στη στρατιωτική του στολή 10 μετάλλια! Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πότε και γιατί παρασημοφορήθηκε ο Κάρολος.

Ο βασιλιάς Κάρολος χαιρετάει στρατιωτικά κατά τη διάρκεια της κηδείας της Ελισάβετ
Ο βασιλιάς Κάρολος χαιρετά στρατιωτικά κατά τη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ / Φωτογραφία: AP

Τα 10 μετάλλια στη στολή του βασιλιά Καρόλου

Καθώς τα πολλά μετάλλια, συνολικά 10, που έχει στη στρατιωτική του στολή ο βασιλιάς Κάρολος δεν πέρασαν απαρατήρητα, τα βρετανικά Μέσα έσπευσαν να δώσουν λεπτομέρειες για το τι αντιπροσωπεύει το καθένα και πότε του απονεμήθηκαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ των μεταλλίων του, ο Κάρολος έφερε το μετάλλιο για τις υπηρεσίες του στη βασίλισσα και το μετάλλιο στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ. Επιπλέον, τα μετάλλια για το αργυρό, χρυσό, πλατινένιο και διαμαντένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας, αλλά και το μετάλλιο μακράς υπηρεσίας στο Ναυτικό.

Ο νέος βασιλιάς φορούσε επίσης ένα αναμνηστικό μετάλλιο της Νέας Ζηλανδίας, ένα των Ενόπλων Δυνάμεων της Νέας Ζηλανδίας, καθώς και παράσημο των Καναδικών Δυνάμεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί η λίστα με τα 10 μετάλλια του βασιλιά Καρόλου από τα αριστερά προς τα δεξιά:

1) Queen's Service Order
2) Μετάλλιο στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ Β'
3) Μετάλλιο για το αργυρό ιωβηλαίο της βασίλισσας
4) Μετάλλιο για το χρυσό ιωβηλαίο της βασίλισσας
5) Μετάλλιο για το διαμαντένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας
6) Μετάλλιο για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας
7) Μετάλλιο μακροχρόνιας υπηρεσίας και καλής συμπεριφοράς
8) Παράσημο των Καναδικών Δυνάμεων
9) Αναμνηστικό μετάλλιο της Νέας Ζηλανδίας
10) Βραβείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Νέας Ζηλανδίας

Η στρατιωτική πορεία του Καρόλου

Ο Βρετανός μονάρχης ξεκίνησε τη στρατιωτική του σταδιοδρομία στις 8 Μαρτίου 1971 στη Βασιλική Αεροπορία (RAF), όπου εκπαιδεύθηκε ως πιλότος τζετ στο κολέγιο Cranwell της RAF.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, αφού ολοκλήρωσε την τετράμηνη εκπαίδευση, πήγε στο Ντάρτμουθ. Εκεί έκανε μαθήματα, διαρκείας έξι εβδομάδων, στο Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο, όπως και ο πατέρας του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τότε πρίγκιπας ξεκίνησε την ενεργό υπηρεσία του στο αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων HMS Norfolk, ενώ υπηρέτησε και σε άλλα πλοία.

Το 1974, ο Κάρολος εκπαιδεύθηκε ως πιλότος ελικοπτέρου. Μετά το πέρας της εκπαίδευσής του τοποθετήθηκε στην 845 Naval Air Squadron στο αεροπλανοφόρο καταδρομών HMS Hermes.

Προτού γίνει επικεφαλής των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' πέρασε από τις βαθμίδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ημέρα της ενθρόνισής του ως πρίγκιπας της Ουαλίας, σε ηλικία 20 ετών, έλαβε τον πρώτο του βαθμό ως αρχισυνταγματάρχης στο Βασιλικό Σύνταγμα της Ουαλίας. Το 1975 έγινε συνταγματάρχης της Ουαλικής Φρουράς.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' ανέλαβε τη διοίκηση του δικού του πλοίου, του ναρκαλιευτικού HMS Bronington, το 1976, αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευση υποπλοιάρχου στο Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο Greenwich. Τους τελευταίους δέκα μήνες της τακτικής του θητείας υπηρέτησε στο HMS Bronington, έως τον Δεκέμβριο του 1976. Τον επόμενο μήνα προήχθη στο βαθμό του πλοιάρχου και ολοκλήρωσε την ενεργό υπηρεσία του στο Βασιλικό Ναυτικό το 1977.

Λίγο πριν από τα τριακοστά του γενέθλια, διορίστηκε αρχισυνταγματάρχης του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών. Ωστόσο, ενώ είχε εμπειρία στις πτώσεις με αλεξίπτωτο, την πρώτη φορά που επιχείρησε να κάνει άλμα με αλεξίπτωτο κόλλησε ανάποδα στα σχοινιά, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει την εκπαίδευση ως αλεξιπτωτιστής.

Ωστόσο, ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας θεώρησε ότι δεν μπορούσε να τους «κοιτάξει στα μάτια» ούτε να φορέσει τον περίφημο μπερέ και το σήμα των φτερών του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών αν δεν είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευση. Ζήτησε λοιπόν να περάσει ξανά από εκπαίδευση, την οποία και ολοκλήρωσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' προήχθη με την πάροδο των ετών, ταυτόχρονα με τα γενέθλιά του, το 1988, το 1998 και το 2002. Το 2006 προήχθη σε ναύαρχο στο Βασιλικό Ναυτικό, στρατηγό στο Στρατό και αρχιστράτηγο στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία.

Με την άνοδό του στο θρόνο, ως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι πλέον επικεφαλής των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται πάντως ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει παρασημοφορηθεί για τις υπηρεσίες του, αν και δεν έχει ενεργό μάχιμη υπηρεσία, ενώ συνέχισε να πετάει έως το 1994.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ