Πλήγμα από drone σε διυλιστήριο στη Σαουδική Αραβία στην Ερυθρά Θάλασσα - Χτυπήματα και στο Κουβέιτ - iefimerida.gr

Πλήγμα από drone σε διυλιστήριο στη Σαουδική Αραβία στην Ερυθρά Θάλασσα - Χτυπήματα και στο Κουβέιτ

Διυλιστήριο στη Σαουδική Αραβία
Διυλιστήριο στη Σαουδική Αραβία / Εικόνα αρχείου AP
EΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Γιάννης Παναγιωτόπουλος

Η Σαουδική Αραβία ανέφερε ότι ένα drone έπληξε το διυλιστήριο SAMREF στην πόλη Γιανμπού στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το υπουργείο Άμυνας της του αραβικού βασιλείου αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εκτίμηση των ζημιών, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και στο Κουβέιτ

Η κύρια εθνική πετρελαϊκή εταιρεία του Κουβέιτ, η Kuwait Petroleum Corporation, δήλωσε ότι οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσαν πυρκαγιά σε δύο από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της.

Η πρώτη επίθεση προκάλεσε περιορισμένη πυρκαγιά στο διυλιστήριο Mina Al Ahmadi, ένα από τα μεγαλύτερα στη Μέση Ανατολή, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA. Μια δεύτερη επίθεση έβαλε φωτιά στο διυλιστήριο Mina Abdullah σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ