Καμία ανθρωπιστική βοήθεια δεν έχει διανεμηθεί στη Λωρίδα της Γάζας, γνωστοποίησε ο ΟΗΕ, δύο ημέρες αφότου το Ισραήλ άφησε ορισμένα φορτηγά να περάσουν μέσω του συνοριακού περάσματος Κερέμ Σαλόμ.
Το Ισραήλ δήλωσε ότι ήρε τον αποκλεισμό που είχε επιβάλει από τις αρχές Μαρτίου και χθες Τρίτη έγινε γνωστό ότι 93 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν από το Κερέμ Σαλόμ. Όμως τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν πως η βοήθεια δεν έχει φτάσει στους κατοίκους της Γάζας που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη.
«Μέχρι στιγμής… καμία προμήθεια δεν έχει καταφέρει να φύγει από την περιοχή φόρτωσης Κερέμ Σαλόμ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ, προσθέτοντας πως αυτό συμβαίνει διότι οι ισραηλινές αρχές επέτρεψαν την πρόσβαση μόνο σε περιοχές εντός της Γάζας «που νιώσαμε πως δεν ήταν ασφαλείς» κι όπου το ενδεχόμενο λεηλασιών ήταν πιθανό λόγω της παρατεταμένης στέρησης.