Ο Κιρ Στάρμερ καλεί σε αυτοσυγκράτηση Ιράν και Ισραήλ - iefimerida.gr

Ο Κιρ Στάρμερ καλεί σε αυτοσυγκράτηση Ιράν και Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ / Φωτογραφία: Leon Neal/Pool via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ «κάλεσε όλα τα μέρη να κάνουν πίσω» μετά τα ισραηλινά πλήγματα με στόχο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε πλήγματα κατά της Τεχεράνης νωρίς το πρωί της Παρασκευής, αναζωπυρώνοντας τους φόβους για σύγκρουση πλήρους κλίμακας.

Η κλιμάκωση δεν εξυπηρετεί κανέναν στην περιοχή, λέει ο Στάρμερ

Ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση προέτρεψε «όλα τα μέρη να κάνουν πίσω και να μειώσουν τις εντάσεις επειγόντως» μετά τα πλήγματα, προσθέτοντας ότι «τώρα είναι η ώρα για αυτοσυγκράτηση, ηρεμία και επιστροφή στη διπλωματία». Ο Βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε το Ιράν και το Ισραήλ να «κάνουν πίσω» μετά τα πλήγματα με στόχο την Τεχεράνη.

Αναλυτικά το tweet του Κιρ Στάρμερ: «Οι αναφορές αυτών των χτυπημάτων είναι ανησυχητικές και καλούμε όλα τα μέρη να κάνουν πίσω και να μειώσουν τις εντάσεις επειγόντως. Η κλιμάκωση δεν εξυπηρετεί κανέναν στην περιοχή.

Η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή πρέπει να είναι η προτεραιότητα και εμπλέκουμε τους εταίρους για την αποκλιμάκωση. Τώρα είναι η ώρα για αυτοσυγκράτηση, ηρεμία και επιστροφή στη διπλωματία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ Ιράν Τεχεράνη ισραήλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ