«Νεκροταφείο» αεροσκαφών: Το μεγαλύτερο γκαράζ του κόσμου στην έρημο της Αριζόνας -Παρκάρουν τα καθηλωμένα λόγω της πανδημίας αεροπλάνα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

«Νεκροταφείο» αεροσκαφών: Το μεγαλύτερο γκαράζ του κόσμου στην έρημο της Αριζόνας -Παρκάρουν τα καθηλωμένα λόγω της πανδημίας αεροπλάνα [εικόνες & βίντεο]

Καθηλωμένα αεροπλάνα
«Nεκροταφείο» αεροσκαφών: Το μεγαλύτερο γκαράζ του κόσμου / Φωτογραφία: Youtube / ndegepilot
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από αέρος δείχνουν εκατοντάδες αεροσκάφη παρκαρισμένα την περίοδο του κορωνοϊού, στο μεγαλύτερο γκαράζ τέτοιου είδους του κόσμου, στην έρημο της Αριζόνα.

Με τον κλάδο των αερομεταφορών να έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα λόγω της πανδημίας, καθώς χώρες ανά την υφήλιο έκλεισαν τα σύνορά τους σε ξένους ταξιδιώτες, αεροπορικές εταιρείες από ΗΠΑ και Καναδά σταθμεύουν μεγάλο αριθμό αεροσκαφών από τους στόλους τους στο Pinal Airpark της ομώνυμης κομητείας της Αριζόνα, κάπου 150 χλμ. νότια του Φοίνιξ, όπου η ξηρασία του αέρα της ερήμου τα διατηρεί σε καλή κατάσταση και τα προφυλάσσει από την σκουριά όσο παραμένουν καθηλωμένα λόγω της υγειονομικής κρίσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο γκαράζ αυτό είχαν ήδη σταθμεύσει εκατοντάδες παροπλισμένα εμπορικά και στρατιωτικά αεροσκάφη πριν την πανδημία, αλλά το τελευταίο διάστημα ήλθαν να προστεθούν κι άλλα, αφού μόνον στις ΗΠΑ ο αριθμός εκείνων που χρησιμοποιούν αεροπλάνα για τις μετακινήσεις τους μειώθηκε στο 5%!

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν πληρώνουν μόνον για τις θέσεις στάθμευσης των αεροσκαφών, αλλά και για τη συντήρησή τους, ώστε να είναι έτοιμα να επαναλάβουν τις πτήσεις μόλις τα ξαναχρειαστούν. Πολλά εξ’ αυτών που έφθασαν στο Pinal Airpark στα πρώτα στάδια της πανδημίας προέρχονται από την Delta Air Lines, αλλά ακολούθησαν κι άλλα τον περασμένο μήνα από την JetBlue, καθώς και από την AirCanada και την θυγατρική της χαμηλού κόστους, Rouge.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια άλλη καναδέζικη αεροπορική εταιρεία, η WestJet, είχε παρκάρει τα Boeing 737-MAX στο εν λόγω γκαράζ ήδη πριν την πανδημία, όταν καθηλώθηκε ανά την υφήλιο ο στόλος των συγκεκριμένων αεροσκαφών μετά τα τρομακτικά πολύνεκρα δυστυχήματα στην Αιθιοπία και την Ινδονησία πέρυσι και το 2018 αντίστοιχα. Αλλά κάποια παλαιότερα αεροσκάφη, που επρόκειτο να αποσυρθούν του χρόνου από την κυκλοφορία, πιθανώς να μην ξαναπετάξουν πλέον, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να κάνουν περικοπές στα κόστη και να γλιτώσουν χρήματα. Ήδη διακρίνονται οι σκελετοί πολλών παλιών μοντέλων παραδομένοι στις ακτίνες του καυτού ήλιου της Αριζόνα.

Έκτασης κάπου 8.400 στρεμμάτων το Pinal Airpark διαθέτει έναν μονό διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης μήκους 2,3 χλμ και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 370 αεροσκάφη, αν και το τελευταίο διάστημα καταφθάνουν νέα σε καθημερινή βάση, ενώ

H Delta έστειλε το τελευταίο επιβατικό της Boeing 747 στο «νεκροταφείο» αεροσκαφών της Αριζόνα τον Ιανουάριο του 2018 στην τελευταία πτήση που έκανε τζάμπο τζετ αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας καθώς η United Airlines είχε προηγηθεί τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροσκάφη Αεροπλάνα Κορωνοϊός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ