Γαλλία: Καταδικάστηκαν οι δύο γυναίκες που διέδιδαν fake news ότι η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε... άνδρας - iefimerida.gr

Γαλλία: Καταδικάστηκαν οι δύο γυναίκες που διέδιδαν fake news ότι η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε... άνδρας

Η Μπριζίτ Μακρόν κέρδισε τη δίκη ενάντια στα fake news
Η Μπριζίτ Μακρόν κέρδισε τη δίκη ενάντια στα fake news / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γαλλικό δικαστήριο καταδίκασε δύο γυναίκες για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς διέδιδαν τρανσφοβικές φήμες για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.

Τον Δεκέμβριο του 2021, οι δύο γυναίκες -η μία υποδυόταν την ανεξάρτητη δημοσιογράφο και η άλλη υποδυόταν τη μάντισσα- είπαν σε ένα βίντεο στο YouTube ότι η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν γεννήθηκε στην πραγματικότητα ως άνδρας, ονόματι Ζαν Μισέλ Τρονιέ (το πραγματικό όνομα του αδελφού τής Μπριζίτ Μακρόν). Ισχυρίστηκαν, επίσης, ότι ο πρώτος σύζυγος της Μπριζίτ Μακρόν δεν υπήρξε ποτέ και ότι δεν είχε κυοφορήσει τα τρία της παιδιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τρίτη, λοιπόν, το δικαστήριο του Lisieux επέβαλε πρόστιμο 2.000 ευρώ σε κάθε μία από τις γυναίκες, μετά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσαν εναντίον τους η Μπριζίτ Μακρόν και ο αδελφός της, Ζαν Μισέλ Τρονιέ, τον Φεβρουάριο του 2022.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2022, καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν επεδίωκε να επανεκλεγεί, την τρανσφοβική φήμη υιοθέτησαν ακροδεξιές ομάδες, υποστηρικτές των Κίτρινων Γιλέκων και αντιεμβολιαστές, σύμφωνα με τη «Le Monde». Απηχούσε επίσης παρόμοιες τρανσφοβικές αφηγήσεις που στόχευαν την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.

Πώς ξεκίνησε να διαδίδεται η φήμη για την Μπριζίτ Μακρόν

Όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν το μικρό μηνιαίο περιοδικό «Faits et Documents» κυκλοφόρησε με τα αποτελέσματα της λεγόμενης «τριετούς έρευνας» για την Μπριζίτ Μακρόν.

Στο άρθρο του, το ακροδεξιό περιοδικό ανέφερε πως η 70χρονη Μπριζίτ γεννήθηκε άνδρας. Η είδηση πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, μέχρι τη στιγμή που η «ανταποκρίτρια» Νατάσα Ρέι, η οποία γράφει στο περιοδικό και έχει ιστορικό επιθέσεων στους Μακρόν στο Facebook, έδωσε μια συνέντευξη στο YouTube και οι ισχυρισμοί της έγιναν viral στο διαδίκτυο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέντευξη αναφέρθηκε σε μια παλιά οικογενειακή φωτογραφία των Τρονιέ, στην οποία εικονίζεται η οικογένεια, με τη μικρή τότε Μπριζίτ να κάθεται στην αγκαλιά της μητέρας της.

Ωστόσο, η «δημοσιογράφος» ισχυρίστηκε πως η Μπριζίτ δεν ήταν το κοριτσάκι στην αγκαλιά της μητέρας, αλλά το αγόρι με το καρό πουκάμισο, δηλαδή ο... Ζαν Μισέλ Τρονιέ, προτού «γίνει» τρανς γυναίκα και υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου, στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Μπριζίτ Μακρόν fake news
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ