Μακελειό στη Μινεσότα: Αυτοκτόνησε ο δράστης που άνοιξε πυρ σε εκκλησία -Δύο νεκρά παιδιά, 17 τραυματίες - iefimerida.gr

Μακελειό στη Μινεσότα: Αυτοκτόνησε ο δράστης που άνοιξε πυρ σε εκκλησία -Δύο νεκρά παιδιά, 17 τραυματίες

Δύο νεκροί και 17 τραυματίες στο μακελειό στη Μινεσότα
Δύο νεκροί και 17 τραυματίες στο μακελειό στη Μινεσότα / Φωτογραφία: AP Photo/Abbie Parr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκαριστικές λεπτομέρειες από το μακελειό στη Μινεσότα έδωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον Μπράιαν Ο' Χάρα, ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που έγινε σε καθολική εκκλησία, μέσα στην οποία βρίσκονταν παιδιά, είναι 2 νεκροί και 17 τραυματίες.

Νεκρά είναι δύο παιδιά 8 και 10 ετών που έχασαν τη ζωή του από τους πυροβολισμούς, ενώ από τους 17 τραυματίες οι 14 είναι παιδιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φωτογραφία: AP
Φωτογραφία: AP

Δύο από αυτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης αυτοκτόνησε λίγο πριν φτάσει η αστυνομία, στο πάρκινγκ.

Μινεσότα: Τους πυροβολούσε από το παράθυρο

Όπως είπε ο διοικητής της αστυνομίας, τα παιδιά ήταν μόλις στην τρίτη ημέρα της σχολικής χρονιάς. Το σχολείο όπου πηγαίνουν βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την εκκλησία, στην οποία είχαν πάει για πρωινή προσευχή. Τότε ο δράστης εμφανίστηκε έξω από την εκκλησία στο παράθυρο και άρχισε να πυροβολεί έξω από αυτό αδιακρίτως, με ένα τουφέκι και ένα όπλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φωτογραφία: AP
Φωτογραφία: AP

Αφού σκότωσε τα δύο παιδιά και τραυμάτισε άλλα 17 άτομα, πήγε στο πάρκινγκ και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο δράστης δεν είχε ιστορικό βίας και αναζητούν τους λόγους για τους οποίους προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

«Υπήρχαν δεκάδες παιδιά μέσα στην εκκλησία. Κρύφτηκαν πίσω από το κτίριο και μετά μεταφέρθηκαν στο σχολείο. Η αγριότητα του εγκλήματος ήταν τρομερή και ασυγχώρητη» σημείωσε ο Ο' Χάρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δήμαρχος της Μινεάπολης, Τζέικομπ Φρέι, φανερά σοκαρισμένος, ανέφερε: «Δεν είναι ώρα για προσευχές. Αυτά τα παιδιά προσεύχονταν όταν πυροβολήθηκαν. Είναι ώρα για πράξεις. Αυτό το πράγμα συμβαίνει κάθε μέρα».

Μία από τις μαθήτριες που βρίσκονταν σε χώρο του σχολείου είπε στις κάμερες: «Ακούσαμε τους πυροβολισμούς και η δασκάλα μάς κατέβασε κάτω στις αίθουσες με τα προνήπια. Τρομάξαμε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φωτογραφία: AP
Φωτογραφία: AP

Μάρτυρες έκαναν λόγο για «καταιγισμό πυροβολισμών» από τον δράστη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ