Πυροβολισμοί σε καθολική εκκλησία στη Μινεσότα, με τις πρώτες αναφορές να μιλούν για «πολλούς νεκρούς και τραυματίες».
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για «τουλάχιστον 2 νεκρούς και τουλάχιστον 12 τραυματίες». Νεκρός είναι και ο δράστης.
Το ABC αναφέρει πως περισσότερα άτομα έχουν πυροβοληθεί. Πέντε από τους τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, είναι μικρά παιδιά.
H επίθεση έγινε στα νότια προάστια της Μινεάπολης, όπου υπάρχει μια καθολική εκκλησία και ένα καθολικό σχολείο, όπου ακούστηκε «καταιγισμός πυροβολισμών» σύμφωνα με μαρτυρίες.
Προς το παρόν υπάρχει η πληροφορία πως ένας άγνωστος «ντυμένος στα μαύρα» πυροβολούσε αδιακρίτως με τουφέκι.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης «εξουδετερώθηκε».
Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ως τώρα επιβεβαιώνονται δύο θάνατοι, ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση.
Ενημερώθηκε ο Τραμπ
Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Ενημερώθηκα λεπτομερώς για το τραγικό συμβάν με πυροβολισμούς στη Μινεάπολις. Το FBI αντέδρασε άμεσα και είναι στο σημείο. Ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να παρακολουθεί αυτή την τραγική κατάσταση. Ενωθείτε μαζί μου να προσευχηθούμε για όσους εμπλέκονται (σ' αυτό)»

Επίσης, γίνεται αναφορά για έρευνα της αστυνομίας για εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στην εκκλησία.
Ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλζ, ενημερώθηκε για το περιστατικό.
«Προσεύχομαι για τα παιδιά και τους δασκάλους μας, των οποίων η πρώτη εβδομάδα στο σχολείο αμαυρώθηκε από αυτή τη φρικτή πράξη βίας», ανέφερε.