Μετάλλαξη Όμικρον: Προετοιμασία στα νοσοκομεία της Νότιας Αφρικής καθώς έρχεται νέο κύμα της πανδημίας - iefimerida.gr

Μετάλλαξη Όμικρον: Προετοιμασία στα νοσοκομεία της Νότιας Αφρικής καθώς έρχεται νέο κύμα της πανδημίας

south africa
Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Jerome Delay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μετάλλαξη Όμικρον του νέου κορωνοϊού πυροδοτεί νέο κύμα της πανδημίας, στην Νότια Αφρική.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, ο Σίριλ Ραμαφόσα, ενημέρωσε σήμερα ότι τα νοσοκομεία έχουν πλέον αρχίσει να προετοιμάζονται για ραγδαία αύξηση των εισαγωγών ασθενών με την COVID-19.

Η Όμικρον, που ταυτοποιήθηκε στη χώρα αυτή τον περασμένο μήνα, έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό, καθώς αρκετές κυβερνήσεις φοβούνται νέα έξαρση της πανδημίας. Ο αριθμός των μολύνσεων στη Νότια Αφρική ξεπέρασε τις 16.000 την Παρασκευή, ενώ τη Δευτέρα δεν είχαν επιβεβαιωθεί παρά περίπου 2.300.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Ραμαφόσα, η Όμικρον μοιάζει ήδη να γίνεται κυρίαρχη στις περισσότερες από τις εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής. Ο αρχηγός του κράτους παρότρυνε περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της COVID-19.

«Η Νότια Αφρική έχει πλέον επαρκείς προμήθειες εμβολίων (…) ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος για την ανάκαμψη της οικονομίας μας, διότι καθώς εμβολιάζονται περισσότεροι άνθρωποι θα ανοίγουν περισσότεροι τομείς δραστηριότητας».

Η κυβέρνηση θα συγκαλέσει σύντομα το εθνικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας για να εξετάσει την κατάσταση και να αποφασίσει εάν θα χρειαστεί η λήψη επιπλέον μέτρων για την ασφάλεια του πληθυσμού, ενημέρωσε ο πρόεδρος Ραμαφόσα.

Βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες σε εργαστήρια, στη Νότια Αφρική και αλλού, για να εξακριβωθεί σε ποιον βαθμό η νέα παραλλαγή, η οποία παρουσιάζει σειρά μεταλλάξεων που έχουν θορυβήσει τους επιστήμονες, είναι πιο μολυσματική, πιο ανθεκτική στην ανοσία που αναπτύσσεται έπειτα από μια πρώτη μόλυνση ή από κάποιο εμβόλιο, και εάν προκαλεί πιο βαριές μορφές της νόσου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως μέχρι στιγμής αδημοσίευτα στοιχεία προερχόμενα από γιατρούς και ειδικούς στη Νότια Αφρική μοιάζουν να καθησυχάζουν, καθώς σε πολλές από τις περιπτώσεις μόλυνσης από την Όμικρον, τα συμπτώματα είναι ήπια.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ραμαφόσα τόνισε πως θα «παρακολουθούμε στενά τους δείκτες των μολύνσεων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ