Μαριούπολη: «Ίσως και 10.000 οι νεκροί», λέει η ουκρανική προεδρία - iefimerida.gr

Μαριούπολη: «Ίσως και 10.000 οι νεκροί», λέει η ουκρανική προεδρία

βομβαρδισμένη Μαριούπολη
Η βομβαρδισμένη Μαριούπολη / Φωτογραφία: AP Photo/Evgeniy Maloletka, File
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι νεκροί στη Μαριούπολη μπορεί να φτάνουν ακόμη και τις 10.000, σύμφωνα με μια σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας, αρμόδια για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους.

«Περίπου 5.000 άνθρωποι έχουν ενταφιαστεί, όμως εδώ και 10 ημέρες δεν γίνονται πλέον ταφές λόγω των συνεχών βομβαρδισμών», ανέφερε η Τετιάνα Λομάκινα, εκτιμώντας ότι, «δεδομένου του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται ακόμη κάτω από τα χαλάσματα (…), μπορεί να υπάρχουν 10.000 νεκροί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαριούπολη πολιορκείται από τα τέλη Φεβρουαρίου

Η Μαριούπολη πολιορκείται από τα τέλη Φεβρουαρίου και χιλιάδες κάτοικοί της προσπαθούν να επιβιώσουν εδώ και ημέρες χωρίς πόσιμο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Περίπου δύο εβδομάδες μετά τον βομβαρδισμό του θεάτρου της πόλης, παραμένει άγνωστη η τύχη των εκατοντάδων αμάχων που είχαν καταφύγει εκεί. Ο δήμος, επικαλούμενος μαρτυρίες επιζώντων, έκανε λόγο για περίπου 300 νεκρούς.

Όμως μια δημοτική σύμβουλος, που έφυγε από τη Μαριούπολη την ημέρα του βομβαρδισμού, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είναι αδύνατον να γίνει οποιαδήποτε καταμέτρηση, δεδομένου ότι οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί και οι τοπικές αρχές δεν βρίσκονται στην πόλη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στα χέρια των κατακτητών η Μαριούπολη», λέει ο δήμαρχος

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της Μαριούπολης ανακοίνωσε πως η πόλη είναι στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων, πλέον.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης είπε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, σύμφωνα με το CNN, πως η πόλη αυτή βρίσκεται πλέον «στα χέρια των κατακτητών», έπειτα από μία σκληρή πολιορκία πολλών ημερών, κατά την οποία οι ρωσικές δυνάμεις την «ισοπέδωσαν». Οι επιθέσεις έχουν αφήσει πίσω τους συντρίμμια, νεκρούς και τραυματίες, ενώ έχουν εκτοπίσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

«Δεν είναι τα πάντα εντός των δυνάμεών μας» είπε ο δήμαρχος της πόλης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση, όπως μεταδίδεται σε δημοσίευμα του CNN. «Δυστυχώς, βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών σήμερα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ