Κορωνοϊός: Κλειστά σχολεία για 1,3 δισεκατομμύρια μαθητές σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων - iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Κλειστά σχολεία για 1,3 δισεκατομμύρια μαθητές σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων

Αδεια τάξη σε σχολείο της Ταϊλάνδης
Περίπου 1,3 δισεκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 1,3 δισεκατομμύριο μαθητές σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να επηρεάζονται από το κλείσιμο του σχολείου ή του πανεπιστημίου τους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η Unesco, στα τελευταία στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα, διαπιστώνει ωστόσο μείωση του αριθμού καθώς είχε φτάσει στο 1,5 δισεκατομμύριο.

«Στα μέσα Απριλίου, ένα ανώτατο όριο 1,5 δισεκατομμυρίου παιδιών και νέων, από το νηπιαγωγείο έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε 195 χώρες, επηρεάστηκαν από το κλείσιμο των σχολών τους. Ο αριθμός αυτός αρχίζει να μειώνεται, αλλά 1,3 δισεκατομμύριο μαθητές και σπουδαστές σε 186 χώρες εξακολουθούν να στερούνται το σχολείο» υπογραμμίζει ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την παιδεία, την επιστήμη και τον πολιτισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολεία: 128 χώρες δεν έχουν ανακοινώσει επιστροφή στις αίθουσες

Από τις 195 χώρες που έκλεισαν τα σχολεία τους τον Απρίλιο, 128 δεν έχουν ανακοινώσει κανένα χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες. Σύμφωνα με την Unesco, η Κίνα και η Ιαπωνία έχουν ανοίξει το 30% έως και το 40% των σχολείων τους. Ορισμένες σκανδιναβικές χώρες, όπως η Δανία και η Νορβηγία, άνοιξαν τα δημοτικά σχολεία. Στη Μαδαγασκάρη, οι μαθητές που περνούν τις εξετάσεις για το απολυτήριο, πάνε ξανά στο σχολείο. Τα περισσότερα από τα νησιά του Ειρηνικού άνοιξαν ξανά τα σχολεία.

«Μια καλά οργανωμένη επιστροφή στο σχολεία πρέπει να επιτρέπει τον περιορισμό των κινδύνων διακοπής της σχολικής φοίτησης και της διεύρυνσης των ανισοτήτων που θα είναι η συνέπεια της εκπαιδευτικής κρίσης που συνδέεται με την Covid-19», προσθέτει ο διεθνής οργανισμός.

Η Unesco συγκέντρωσε 13 υπουργούς Παιδείας από χώρες που επλήγησαν ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της επιστροφής στο σχολείο, με την ασφάλεια της υγείας των μαθητών, των δασκάλων, των οικογενειών φαίνεται να είναι η κύρια ανησυχία. Για την Unesco, τα «προγράμματα θα πρέπει να αναθεωρηθούν και να επικεντρωθούν στις θεμελιώδεις δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσουν οι μαθητές σε κάθε μάθημα, με ενισχυτική διδασκαλία για την κάλυψη των κενών, ειδικά για εκείνους που επλήγησαν περισσότερο. Στα σχολικά κτίρια θα πρέπει να γίνουν προσαρμογές και να ενισχυθούν τα μέτρα υγιεινής και πρόληψης».

Στο πλαίσιο αυτής της υπουργικής συνάντησης, η Unesco, η Unicef και η Παγκόσμια Τράπεζα, παρουσίασαν έναν πρακτικό οδηγό για την επιστροφή στο σχολείο, που προετοίμασαν μαζί με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM), ο οποίος περιέχει συστάσεις προς κυβερνήσεις, διοικήσεις και φορείς της εκπαίδευσης, προκειμένου να διευκολυνθεί το άνοιγμα των σχολείων, αναφέρει η ανακοίνωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σχολεία μαθητές Κορωνοϊός UNESCO
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ