Το συγκλονιστικό άρθρο της Καμάλα Χάρις για τα παιδιά του συζύγου της -«Είμαι η Μομάλα τους» - iefimerida.gr

Το συγκλονιστικό άρθρο της Καμάλα Χάρις για τα παιδιά του συζύγου της -«Είμαι η Μομάλα τους»

H Καμάλα Χάρις με τον σύζυγός της και τα θετά της παιδιά
H Καμάλα Χάρις με τον σύζυγός της και τα θετά της παιδιά/Φωτογραφία: Instagram.kamalaharris
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες για τη νέα εκλεγμένη αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις. Ίσως όμως αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι το γεγονός πως δεν έχει αποκτήσει δικά της παιδιά, αλλά είναι μητριά στα παιδιά του συζύγου της Νταγκ, Κολ και Έλλα.

Η εισαγγελέας, γερουσιαστής και πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις θέλησε να μιλήσει για τον ρόλο αυτό στη ζωή της, τονίζοντας πόσο σημαντικά είναι τα θετά της παιδιά στη ζωή της, σε ένα συγκινητικό άρθρο, προς τιμή της Γιορτής της Μητέρας, τον περασμένο Μάιο, στο οποίο αναφέρθηκε στο τι σημαίνει να είσαι μητριά ή, όπως την αποκαλούν τα παιδιά της, «Μομάλα».
Το άρθρο της Καμάλα Χάρις:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γνωριμία της με τον σύζυγό της

Όταν γνώρισα τον Νταγκ, τον άνδρα που θα γινόταν σύζυγός μου, γνώρισα επίσης έναν άνδρα που ήταν διαζευγμένος πατέρας δύο παιδιών, του Κολ και της Έλλα, που πήραν το όνομά τους από τον Τζον Κολτρέιν (διάσημος σαξοφωνίστας) και την Έλλα Φιτζέραλντ. Ως παιδί χωρισμένων γονιών, ήξερα πόσο δύσκολο θα μπορούσε να είναι όταν οι γονείς σου αποφασίζουν να βγουν με άλλους ανθρώπους. Και ήμουν αποφασισμένη να μην μπω στη ζωή τους μέχρι ο Νταγκ κι εγώ αποδείξουμε ότι θα ήμασταν σε αυτή τη σχέση για πολύ καιρό. Τα παιδιά χρειάζονται σταθερότητα. Δεν ήθελα να μπω στη ζωή τους προσωρινά γιατί δεν ήθελα να τους απογοητεύσω. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την απογοήτευση ενός παιδιού.

H Καμάλα Χάρις στην αποφοίτηση του θετού γιου της Κολ
H Καμάλα Χάρις στην αποφοίτηση του θετού γιου της Κολ

Γι’ αυτό, το πήγαμε αργά, και σκεφτόμασταν πολύ πότε και πώς θα γνωρίσω τα παιδιά του. Και αυτό σήμαινε αναμονή. Καθώς περιμέναμε, η προσδοκία αυξανόταν. Όταν τελικά έφτασε αυτή η ημέρα, το στομάχι μου ανακατευόταν. Το σχέδιο ήταν να πάμε σε μια ταβέρνα με θαλασσινά, ένα αγαπημένο μέρος για τα παιδιά.

Η πρώτη γνωριμία της Καμάλα Χάρις με τα παιδιά του συζύγου της

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον δρόμο για να τους συναντήσω, πήρα ένα κουτί με μπισκότα και έδεσα μια κορδέλα επάνω του. Πήρα μερικές βαθιές ανάσες. Ήμουν ενθουσιασμένη, αλλά και αγχωμένη. Είχα κάνει πρόβες αυτά που θα έλεγα. Θα σκέφτονταν τα παιδιά ότι τα μπισκότα ήταν μια ωραία κίνηση ή περίεργη; Μήπως η κορδέλα ήταν υπερβολική; (Η κορδέλα ήταν ίσως λίγο υπερβολική, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα ο Κολ και η Έλλα δεν μου είπαν τίποτα γι’ αυτήν.)

Εντούτοις, ο Κολ και η Έλλα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εγκάρδιοι μαζί μου. Είναι λαμπρά, ταλαντούχα και αστεία παιδιά που έχουν γίνει αξιοθαύμαστοι ενήλικες. Είχα ήδη ερωτευτεί τον Νταγκ, αλλά νομίζω ότι τα παιδιά του ήταν αυτά που με τράβηξαν ακόμη περισσότερο κοντά του.

Φίλες με την πρώην σύζυγο του άνδρα της - Παρακολουθούν μαζί τους αγώνες των παιδιών

Γνωρίζοντας τον Κολ και την Έλλα, διαπίστωσα πως η μητέρα τους, Κέρστιν, είναι μια απίστευτη μητέρα. Η Κέρστιν και εγώ γίναμε καλές φίλες. Ήμασταν οι μαζορέτες που πανηγυρίζαμε στους αγώνες κολύμβησης και μπάσκετ της Έλλα, προκαλώντας συχνά την αμηχανία της. Μερικές φορές αστειευόμαστε ότι η μοντέρνα οικογένειά μας είναι σχεδόν υπερβολικά λειτουργική.

Η Καμάλα Χάρις με τον σύζυγός της Νταγκ
Η Καμάλα Χάρις με τον σύζυγό της Νταγκ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγα χρόνια αργότερα, όταν παντρευτήκαμε με τον Νταγκ, ο Κολ, η Έλλα κι εγώ συμφωνήσαμε πως δεν μας άρεσε ο όρος «μητριά». Αντ’ αυτού, πρότειναν το όνομα «Μομάλα».

Η ώρα που μαζεύονται όλοι μαζί σαν μια οικογένεια

Η ώρα που γινόμαστε οικογένεια είναι το κυριακάτικο δείπνο. Μαζευόμαστε όλοι γύρω από το τραπέζι και με την πάροδο του χρόνου έχουμε αποκτήσει ρόλους. Ο Κολ στρώνει το τραπέζι και επιλέγει τη μουσική, η Έλλα κάνει υπέροχα επιδόρπια, ο Νταγκ είναι ο βοηθός μου σεφ και εγώ μαγειρεύω.

Η Καμάλα Χάρις είναι αυτή που μαγειρεύει στο κυριακάτικο τραπέζι όταν μαζεύεται όλη η οικογένεια
Η Καμάλα Χάρις είναι αυτή που μαγειρεύει στο κυριακάτικο τραπέζι όταν μαζεύεται όλη η οικογένεια

Ήρθε όμως η ώρα που ορκίστηκα στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Κολ είχε ήδη αποφοιτήσει από το σχολείο και θα έλειπε στο πανεπιστήμιο, αλλά η Έλλα μόλις είχε μπει στο γυμνάσιο στο Λος Άντζελες. Αυτή η νέα μου δουλειά σήμαινε ότι θα μοίραζα τον χρόνο μου ανάμεσα στην Καλιφόρνια και στην Ουάσιγκτον, και το δυσκολότερο θα ήταν να είμαι μακριά από την Έλλα μου. Ήξερα ότι αναπόφευκτα θα έχανα αρκετούς αγώνες κολύμβησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια δύσκολη απόφαση

Και όπως μπορείτε να μαντέψετε, κατέληξε τελικά να είναι κάτι περισσότερο από τους αγώνες κολύμβησης.

Στις 8 Ιουνίου 2017, ζητήθηκε από τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας σχετικά με την απόλυσή του και τη ρωσική έρευνα. Ήταν την ίδια ημέρα με την αποφοίτηση της Έλλα από το λύκειο, μια σύγκρουση που ήξερα ότι θα συνέβαινε.

Αγωνιζόμουν να βρω μια λύση και τελικά πήρα μια βαθιά ανάσα και κάλεσα την Έλλα από την Ουάσιγκτον. Δεν θα μπορούσε να δείξει περισσότερη κατανόηση όταν της είπα ότι δεν θα προλάβαινα να επιστρέψω για να είμαι παρούσα στην αποφοίτησή της, αλλά και πάλι ένιωθα άσχημα γι’ αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα παιδιά μας μάς αγαπούν γι’ αυτό που είμαστε και για τις θυσίες που κάνουμε»

Ζήτησα τη συμβουλή των γυναικών συναδέλφων μου στη Γερουσία. Και ήταν η Μάγκι Χασάν, η γερουσιαστής από το Νιου Χαμσάιρ, που μου είπε κάποια σοφά λόγια: «Τα παιδιά μας μάς αγαπούν γι’ αυτό που είμαστε και για τις θυσίες που κάνουμε», είπε. «Το καταλαβαίνουν».

Η Καμάλα Χάρις με την θετή κόρη της, Έλλα
Η Καμάλα Χάρις με τη θετή κόρη της, Έλλα

Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να είσαι γερουσιαστής των ΗΠΑ ή υποψήφιος για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για να το καταλάβεις αυτό. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και πολλοί από εμάς καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες για την εξεύρεση ισορροπίας. Τελικά έχασα την τελετή αποφοίτησης, αλλά επέστρεψα εγκαίρως το βράδυ για το οικογενειακό μας δείπνο.

Και η Μάγκι είχε δίκιο: Ευτυχώς για μένα, τόσο η Έλλα όσο και ο Κολ το καταλαβαίνουν. Είναι η ατελείωτη πηγή αγάπης και αγνής χαράς για μένα. Είμαι τόσο ευγνώμων στον Νταγκ, στην Κέρστιν και πάνω από όλα στην Έλλα και τον Κολ. Και καθώς η οικογένειά μας ετοιμάζεται για αυτό το νέο ταξίδι (τη μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ), μπορώ να πω με βεβαιότητα πως η ζωή μου δεν θα ήταν ποτέ ολοκληρωμένη χωρίς αυτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημείωση: Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Elle τον περασμένο Μάιο, μόλις τρεις μήνες προτού ο υποψήφιος πρόεδρος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, επιλέξει την Καμάλα Χάρις ως υποψήφια αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών, το Σάββατο, Τζο Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις και οι οικογένειές τους ενώθηκαν στη σκηνή του Ντέλαγουερ και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ