Ιράν: Συνελήφθη 18χρονος Γαλλογερμανός για «διάπραξη εγκλήματος», τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στα μέσα Ιουνίου - iefimerida.gr

Ιράν: Συνελήφθη 18χρονος Γαλλογερμανός για «διάπραξη εγκλήματος», τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στα μέσα Ιουνίου

Συνελήφθη 18χρονος Γαλλογερμανός για «διάπραξη εγκλήματος» σύμφωνα με τον ιρανό ΥΠΕΞ
Συνελήφθη 18χρονος Γαλλογερμανός για «διάπραξη εγκλήματος» σύμφωνα με τον ιρανό ΥΠΕΞ / Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας 18χρονος Γαλλογερμανός, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στα μέσα Ιουνίου ενώ διέσχιζε με ποδήλατο το Ιράν, συνελήφθη για διάπραξη εγκλήματος, όπως δήλωσε ο ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί, στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Συνελήφθη για διάπραξη εγκλήματος και ενημερώθηκε επισήμως η γαλλική πρεσβεία σχετικά με την κατάστασή του», ανέφερε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως «βρίσκεται σε επαφή με τις ιρανικές αρχές» για την υπόθεση, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας που αρκέστηκε να δηλώσει πως έχει ενημερωθεί για το συμβάν.

Άλλοι δύο γάλλοι πολίτες κρατούνται σε φυλακές του Ιράν. Πρόκειται για την 40χρονη καθηγήτρια Λογοτεχνίας Σεσίλ Κολέρ και τον σύντροφό της Ζακ Παρί, 72 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 7 Μαΐου 2022 και κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σύλληψη του 18χρονου Λενάρ Μοντερλός αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω ένταση στις σχέσεις του Παρισιού με την Τεχεράνη, καθώς η γαλλική κυβέρνηση ασκούσε έντονες πιέσεις για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση της Σεσίλ Κολέρ και του Ζακ Παρί, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή.

Η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, των οποίων υπήκοοι κρατούνται στο Ιράν, κατηγορούν την Τεχεράνη ότι επιδίδεται σε «διπλωματία ομήρων» ιδίως για να επηρεάσει τις συνομιλίες σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και να εξασφαλίσει άρση των κυρώσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράν Σύλληψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ