Συναγερμός σήμανε σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν από τη νέα πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν, με αποτέλεσμα να ηχήσουν οι σειρήνες.
Σε ανακοίνωσή τους, οι ένοπλες δυνάμεις του Κουβέιτ επιβεβαίωσαν ότι επιχειρούν την αναχαίτιση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
«Καλούνται όλοι οι πολίτες να τηρούν τις οδηγίες ασφαλείας που έχουν εκδώσει οι αρμόδιες αρχές», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.
Νοτιότερα, στο Μπαχρέιν, οι σειρήνες ήχησαν για τρίτη φορά τη Δευτέρα.
Φρουροί της Επανάστασης: Χτυπήσαμε αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Από την πλευρά τους, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι το ναυτικό τους πραγματοποίησε τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις, προκαλώντας σοβαρά πλήγματα» στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επλήγησαν αμερικανικά υπόστεγα συντήρησης και επισκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Αλ-Σακχίρ, στο Μπαχρέιν, με αποτέλεσμα, όπως ισχυρίζεται η Τεχεράνη, την καταστροφή τους.
Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι στόχος αποτέλεσαν υπόστεγα προετοιμασίας πλοίων της Ομάδας Εργασίας 59 του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στο λιμάνι Σαλμάν του Μπαχρέιν, προκαλώντας «καταστροφές και σοβαρές ζημιές».
Για το Κουβέιτ, οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν ότι πυρπόλησαν και «κατέστρεψαν ολοσχερώς» υπόστεγα των Ειδικών Δυνάμεων Πεζοναυτών στη βάση Arifjan.
Στην ίδια ανακοίνωση, η ιρανική οργάνωση στρέφεται και κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Παράλληλα, ισχυρίζονται ότι ακόμη και αν ο πόλεμος διαρκέσει για χρόνια, το Ιράν θα συνεχίσει να διαθέτει επαρκή οπλικά συστήματα μέχρι το τέλος της σύγκρουσης.