Το Ιράν διακόπτει την ανταλλαγή μηνυμάτων με τις ΗΠΑ, λόγω των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο - iefimerida.gr

Το Ιράν διακόπτει την ανταλλαγή μηνυμάτων με τις ΗΠΑ, λόγω των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο

Καθεστωτικό μπάνερ με τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στην Τεχεράνη
Καθεστωτικό μπάνερ με τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στην Τεχεράνη / AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέα φάση έντασης εισέρχονται οι σχέσεις Ιράν και ΗΠΑ, καθώς η Τεχεράνη αποφάσισε να διακόψει την ανταλλαγή μηνυμάτων με την Ουάσινγκτον μέσω διαμεσολαβητών.

Όπως μεταδίδεται, η απόφαση ελήφθη ως αντίδραση στις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο, οι οποίες έχουν προκαλέσει νέα ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Tasnim, η διαπραγματευτική ομάδα του Ιράν «παγώνει» κάθε επικοινωνία έως ότου ικανοποιηθούν συγκεκριμένοι όροι. Μεταξύ αυτών, βασική προϋπόθεση τίθεται η πλήρης παύση των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων τόσο στον Λίβανο, όσο και στη Γάζα.


Παράλληλα, η Τεχεράνη στέλνει σαφές μήνυμα κλιμάκωσης, με αναφορές ότι το Ιράν και οι σύμμαχοί του εξετάζουν το ενδεχόμενο πλήρους αποκλεισμού των Στενών του Ορμούζ καθώς και του στενού Μπαμπ ελ – Μαντέμπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράν ΗΠΑ Λίβανος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ