Τραγικό θάνατο βρήκε στο Ιράκ ένας άνδρας, που τον κατασπάραξε ένα λιοντάρι, λίγες μέρες αφότου το αγόρασε με σκοπό να το εξημερώσει.
«Σήμερα, στην πόλη Κούφα της επαρχίας Νατζάφ ένας πολίτης δέχθηκε επίθεση από το λιοντάρι του μέσα στον κήπο του και πέθανε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νατζάφ, Μουφίντ Ταχίρ.
Και πρόσθεσε ότι οι Αρχές αναγκάστηκαν να σκοτώσουν το λιοντάρι που δεν άφηνε από τα σαγόνια του το θύμα, ενώ είχε ήδη καταβροχθίσει μεγάλο μέρος του σώματός του.
Σύμφωνα με τον Ταχίρ το θύμα, ο 50χρονος Ακίλ Φακρ αλ Ντιν, φέρεται να διατηρούσε λιοντάρια κι άλλα άγρια ζώα στον κήπο του εδώ και αρκετά χρόνια.

Αλλά την περασμένο Πέμπτη το λιοντάρι εξαπέλυσε αιφνίδια επίθεση στον 50χρονο και αφού τον σκότωσε, τον κατασπάραξε. Ένας από τους γείτονες του θύματος επενέβη και σκότωσε με ένα Καλάσνικοφ το αιλουροειδές πυροβολώντας το επτά φορές. Αλλά ήδη ήταν αργά για τον Αλ Ντιν, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Al Sadr της Νατζάφ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του λόγω της έκτασης των τραυμάτων του.
Πώς επετράπη στο θύμα να έχει λιοντάρι ως κατοικίδιο στον κήπο του;
Τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει ένα βίντεο με το νεκρό λιοντάρι, εγείροντας ανησυχίες για το πώς επετράπη στον Αλ Ντίν να διατηρεί ένα άγριο θηρίο στον κήπο του.
Σύμφωνα με ιρακινά ΜΜΕ το θύμα είχε αγοράσει το λιοντάρι με σκοπό να το μεγαλώσει και να το εξημερώσει στον κήπο του.
Το Ιράκ συνεχίζεται να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με το λαθρεμπόριο άγριων ζώων μετά τις πολύχρονες συγκρούσεις και την αδυναμία των Αρχών να επιβάλλουν τον νόμο αλλά και λόγω της μεγάλης ζήτησης για σπάνια ζώα.
Λαθροθήρες και λαθρέμποροι εκμεταλλεύονται τα κενά στη νομοθεσία του Ιράκ στοχοθετώντας από γεράκια και σπάνια πτηνά στις νότιες περιοχές της χώρας μέχρι αλεπούδες στις απόμερες ορεινές περιοχές του ιρακινού Κουρδιστάν.
Παρά την υπογραφή της Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων το 2014, η οποία στοχεύει στον περιορισμό του εμπορίου άγριων ζώων ανά την υφήλιο, το Ιράκ παραμένει ένα από κέντρα εξαγωγής ιθαγενών ειδών, αλλά και λαθραίας εισαγωγής ζώων, όπως τα λιοντάρια, για πώληση στη μαύρη αγορά.