Ιαπωνία: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βραβευμένου εστιατορίου μετά από σχεδόν 80 περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης - iefimerida.gr

Ιαπωνία: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βραβευμένου εστιατορίου μετά από σχεδόν 80 περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης

εστιατόριο
Το εστιατόριο Kiichi στην Ιαπωνία /Φωτογραφία: Google Maps
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΕΛΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

Τρία μέλη οικογένειας που διαχειρίζονταν εστιατόριο που είχε λάβει αστέρι Michelin στην Ιαπωνία συνελήφθησαν όταν σχεδόν 80 πελάτες υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση.

Ο Hirokazu Kitano, 69 ετών, η σύζυγός του Noriko, 68 ετών, και ο γιος του Hirotoshi, 41 ετών, που διευθύνουν το εστιατόριο Kiichi στην επαρχία Οσάκα της Ιαπωνίας, συνελήφθησαν τη Δευτέρα καθώς οι αρχές υποψιάζονται ότι παραβίασαν τον Νόμο περί Υγιεινής Τροφίμων, ο οποίος απαιτεί από τις βιομηχανίες τροφίμων να εφαρμόζουν βασικά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις αρχές Φεβρουαρίου, το Kiichi διατάχθηκε να αναστείλει τις υπηρεσίες του αφού 33 πελάτες ανέφεραν συμπτώματα που σχετίζονταν με τροφική δηλητηρίαση και νοροϊό, όπως διάρροια, πόνο στο στομάχι και έμετο. Ατάραχη η οικογένεια Kitano φέρεται να συνέχισε να λειτουργεί το εστιατόριο κεκλεισμένων των θυρών και πούλησε 11 παραδοσιακά ιαπωνικά γεύματα στις 16 Φεβρουαρίου, τα οποία οι ερευνητές πιστεύουν ότι είχαν μολυνθεί με παθογόνους μικροοργανισμούς.

Ακόμα περισσότεροι άνθρωποι αρρώστησαν τις επόμενες ημέρες. Ο νοροϊός ανιχνεύθηκε στο φαγητό του εστιατορίου για δεύτερη φορά, καθώς άλλοι 23 πελάτες ανέφεραν περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης, όλοι πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου. Η αναστολή λειτουργίας του εστιατορίου παρατάθηκε μέχρι τον Μάρτιο, καθώς η αστυνομία άρχισε να υποψιάζεται ότι η τροφική δηλητηρίαση και τα κρούσματα νοροϊού ήταν αποτέλεσμα κακής διαχείρισης.

Τελικά, το Kiichi παραδέχτηκε ότι δεν εφάρμοσε αυστηρές πρακτικές υγιεινής μεταξύ του προσωπικού του. «Λαμβάνουμε σοβαρά αυτή τη σειρά περιστατικών και τη μετανιώνουμε βαθιά. Θα εργαστούμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των τροφίμων, ενισχύοντας και εφαρμόζοντας πλήρως το σύστημα μας διαχείρισης υγιεινής, ώστε να αποτραπεί επανάληψη», ανέφερε το εστιατόριο στον ιστότοπό του στα τέλη Μαρτίου».

Σημειώνεται ότι Kiichi καυχιόταν για το ένα αστέρι Michelin που έλαβε κατά τη δεκαετία του 2010, πριν τελικά διαγραφεί από τη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ