Η Ένωση Ισραηλινών Δημοσιογράφων καταδικάζει αστυνομική βία εναντίον εκπροσώπων του Τύπου - iefimerida.gr

Η Ένωση Ισραηλινών Δημοσιογράφων καταδικάζει αστυνομική βία εναντίον εκπροσώπων του Τύπου

Δημοσιογράφος στο Ισραήλ
Δημοσιογραφικό συνεργείο στο Ισραήλ / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ένωση Δημοσιογράφων στο Ισραήλ κατηγόρησε την αστυνομία για χρήση βίας.

Η καταγγελία έγινε για χρήση βίας εναντίον δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένων φωτορεπόρτερ, που εργάζονται σε ξένα μέσα ενημέρωσης.

Η Ένωση δήλωσε «αποτροπιασμένη από τη στάση της αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ χθες το βράδυ», ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σήμερα στο X.

Αστυνομικοί επιτέθηκαν απρόκλητα σε δημοσιογράφους και προκάλεσαν ζημιές στον εξοπλισμό τους, υπογραμμίζει η ανακοίνωση. Κατάσχεσαν επίσης κάρτες μνήμης από οπτικοακουστικό υλικό που τεκμηρίωναν τις πράξεις τους. Ένας παραγωγός του αμερικανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού CNN υπέστη κάταγμα στον καρπό κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ένωση ζήτησε άμεση εσωτερική έρευνα και λήψη μέτρων κατά των εμπλεκόμενων αστυνομικών, ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι διερευνά τους ισχυρισμούς.

Δημοσιογράφος από την Ιερουσαλήμ που εργάζεται για την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz έγραψε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στο ανατολικό τμήμα της Ιερουσαλήμ, όπου η αστυνομία διέλυσε βίαια μια συγκέντρωση πολλών δεκάδων Παλαιστινίων. Ο φωτορεπόρτερ ενός κινεζικού μέσου ενημέρωσης που κατέγραψε το περιστατικό ξυλοκοπήθηκε, σύμφωνα με τις αναφορές.

Ένας Παλαιστίνιος φωτορεπόρτερ που προσπάθησε να βοηθήσει τον συνάδελφό του δέχτηκε επίσης επίθεση. Η κάμερά του καταστράφηκε και οι κάρτες μνήμης κατασχέθηκαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αστυνομία δικαιολόγησε τις πράξεις της ισχυριζόμενη ότι οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι δεν δήλωσαν την ιδιότητά τους, διατάραξαν τη δημόσια τάξη και παραβίασαν τις οδηγίες των αρχών εν καιρώ πολέμου.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισραήλ δημοσιογράφοι αστυνομική βία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ