Το Ισραήλ χτύπησε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο -Με αντίποινα απειλεί το Ιράν - iefimerida.gr

Το Ισραήλ χτύπησε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο -Με αντίποινα απειλεί το Ιράν

Το Ισραήλ χτύπησε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο -Με αντίποινα απειλεί το Ιράν
Το Ισραήλ χτύπησε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο - Με αντίποινα απειλεί το Ιράν
EΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΝΤΩΝΕΛΛΟΣ

Χτυπήματα του Ισραήλ στη βιομηχανία φυσικού αερίου του Ιράν, με στόχο το μεγαλύτερο κοίτασμα του κόσμου.

Καίρια χτυπήματα στο Νότιο Παρς πραγματοποίησαν οι Ισραηλινοί την Τετάρτη, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές της The Jerusalem Post .

Το κοίτασμα φυσικού αερίου South Pars είναι το μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο και λειτουργεί από κοινού από το Ιράν και το Κατάρ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στην Washington Post, η επίθεση ήταν συντονισμένη με τις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να πληγεί η μεγαλύτερη εγκατάσταση φυσικού αερίου του Ιράν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), το κοίτασμα κατέχει περίπου 1.800 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και περίπου 50 δισεκατομμύρια βαρέλια συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου, ενώ έχει σχεδόν τόσα ανακτήσιμα αποθέματα όσα όλα τα άλλα κοιτάσματα μαζί.

Το κοίτασμα South Pars ανακαλύφθηκε το 1990 από την Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απειλή για τα αντίποινα του Ιράν

Το πλήγμα επιβεβαίωσε και η ιρανική κρατική τηλεόραση, τονίζοντας πως «τμήματα των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου που βρίσκονται στην Ειδική Οικονομική Ενεργειακή Ζώνη South Pars στην Asaluyeh χτυπήθηκαν από βλήματα που εκτοξεύτηκαν από τον εχθρό».

Να σημειωθεί πως η κρατική τηλεόραση του Ιράν απείλησε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα επιτεθεί σε υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ως αντίποινα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράν ισραήλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ