Χούθι: Απειλούν με επιθέσεις κατά αμερικανικών και ισραηλινών πλοίων σε Ερυθρά Θάλασσα και Κόλπο του Άντεν - iefimerida.gr

Χούθι: Απειλούν με επιθέσεις κατά αμερικανικών και ισραηλινών πλοίων σε Ερυθρά Θάλασσα και Κόλπο του Άντεν

χουθι με οπλο σε αυτοκινητο
Χούθι / Φωτογραφία: APimages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιχείρηση «Ασπίδες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ενημέρωσή της αναφορικά με την αμερικανική και ισραηλινή επιχείρηση εναντίον του Ιράν, προειδοποιεί ότι οι Χούθι απειλούν να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον πλοίων συμφερόντων Ισραήλ και ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του 'Αντεν.

«Καλούμε όλη τη ναυτική βιομηχανία να παραμείνει σε εγρήγορση καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιθέσεων απέναντι σε όλα τα πλοία που πλέουν στην ευρύτερη περιοχή», προστίθεται στην ενημέρωση.

Η επιχείρηση «Ασπίδες» με τις δυνάμεις της σε πλοία στην ευρύτερη περιοχή επιχειρήσεων παραμένει «σε υψηλό συναγερμό» και όπως εξηγεί η ενημέρωση «είναι έτοιμη να συνεισφέρει με μέσα και δυνατότητες για να προστατέψει τις ζωές των ναυτικών, την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και να προωθήσει την ασφάλεια στις ναυτικές μετακινήσεις σε έναν από τους πιο ζωτικούς αλλά και τρωτούς θαλάσσιους διαδρόμους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χούθι απειλές ισραήλ Ιράν πλοία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ