Η τελευταία φωτό της Χάτσινς λεπτά πριν την πυροβολήσει ο Μπάλντουιν -«Έτσι έγινε η τραγωδία, την κρατούσα ενώ πέθαινε», περιγράφει τεχνικός - iefimerida.gr

Η τελευταία φωτό της Χάτσινς λεπτά πριν την πυροβολήσει ο Μπάλντουιν -«Έτσι έγινε η τραγωδία, την κρατούσα ενώ πέθαινε», περιγράφει τεχνικός

Η τελευταία φωτό της Χάτσινς
Η Χαλίνα Χάτσινς, που έπεσε νεκρή από το όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν / Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ηλεκτρολόγος της ταινίας «Rust» την τελευταία φωτογραφία της Χαλίνα Χάτσινς, πριν τον τραγικό θάνατό της από τον πυροβολισμό του Αλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος δεν γνώριζε ότι το πιστόλι περιείχε αληθινή σφαίρα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής ηλεκτρολόγος του «Rust», Σερζ Σβετνόι, μοιράστηκε αυτή την τελευταία φωτογραφία, στην οποία η Χάτσινς διακρίνεται στα πλατό των γυρισμάτων της ταινίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία με τη Χαλίνα στα γυρίσματα», έγραψε ο Σβετνόι, αναρτώντας το εν λόγω στιγμιότυπο.

Η τελευταία φωτογραφία στην οποία διακρίνεται η Χαλίνα Χάτσινς την ημέρα που σκοτώθηκε, κατά λάθος, από το χέρι του Άλεκ Μπάλντουιν
Η τελευταία φωτογραφία στην οποία διακρίνεται η Χαλίνα Χάτσινς την ημέρα που σκοτώθηκε, κατά λάθος, από το χέρι του Άλεκ Μπάλντουιν

Ο Σερζ Σβετνόι στεκόταν δίπλα στη φίλη του, Χαλίνα, όταν εκείνη δέχθηκε τη σφαίρα, που της έκοψε το «νήμα» της ζωής, κατά τη διάρκεια πρόβας, όπου ο Μπάλντουιν εξασκούνταν με το μοιραίο όπλο.

«Ναι, στεκόμουν δίπλα στη Χαλίνα στη διάρκεια αυτού του μοιραίου πυροβολισμού που της στέρησε τη ζωή και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη, Τζόελ Σόουζα. Την κρατούσα στα χέρια μου ενώ ψυχορραγούσε. Το αίμα της ήταν στα χέρια μου. Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που πέρασα εγώ, αυτό που πέρασαν ο σύζυγός της, Ματ Χάτσινς, ο γιος της Άντρος και ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν, στον οποίο δόθηκε ένα όπλο στα γυρίσματα. Τώρα καλείται να ζει με τη σκέψη ότι αφαίρεσε τη ζωή ανθρώπου εξαιτίας αντιεπαγγελματιών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη μακροσκελή του ανάρτηση ο ηλεκτρολόγος της ταινίας εξηγεί τι ακριβώς συνέβη και ρίχνει τα πυρά του στην άπειρη οπλουργό.

Ο ηλεκτρολόγος είπε ότι η 24χρονη Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ, που γέμισε το πιστόλι Colt στον Μπάλντουϊν, ήταν πολύ άπειρη για να κάνει αυτή τη δουλειά: «Αυτή είναι η αμέλεια του ατόμου που υποτίθεται ότι θα έλεγχε το όπλο και δεν το έκανε. Αλλά και του ανθρώπου που έπρεπε να φωνάξει ότι υπάρχει γεμάτο όπλο και δεν το έκανε. Το πρόσωπο που έπρεπε να ελέγξει το όπλο προτού το φέρει στα σκηνικά δεν το έκανε. Και ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!», εποσήμανε σε ανάρτησή του. «Είμαι σίγουρος ότι είχαμε επαγγελματίες σε κάθε τμήμα, εκτός από εκείνο που ήταν υπεύθυνο για τα όπλα. Είναι αδύνατο μια 24χρονη γυναίκα να είναι επαγγελματίας με τα όπλα».

Ο ηλεκτρολόγος απηύθυνε έκκληση στους παραγωγούς να διασφαλίσουν ότι δεν θα επαναληφθεί ένα τέτοιο δυστύχημα, προσλαμβάνοντας έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, που γνωρίζει πώς να διασφαλίζει την ασφάλεια σε δυνητικά επικίνδυνα σκηνικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η άποψή μου για την τραγωδία στο RUST»

«Έχω λάβει εκατοντάδες κλήσεις, γραπτά μηνύματα, επιστολές με λόγια συμπαράστασης και συλλυπητήρια από την ημέρα της τραγωδίας με τη Χαλίνα Χάτσινς και σας είμαι ευγνώμων. Ναι, ήξερα τη Χαλίνα, όχι για ένα χρόνο. Δούλεψα μαζί της σχεδόν σε όλες τις ταινίες που συμμετείχε. Μοιραζόμασταν το φαγητό και το νερό. Καιγόμασταν μαζί κάτω από τον ήλιο, παγώναμε στο χιόνι στα γυρίσματα. Φροντίζαμε ο ένας τον άλλον. Ναι, μπορώ να πω με 100% σιγουριά ότι ήταν φίλη μου.
ΗΤΑΝ!!!

»Επίσης, έλαβα πολλές κλήσεις από διάφορα ΜΜΕ από πολλές χώρες που ζητούσαν να τους πω τι συνέβη. Επίσης από πολλά ινστιτούτα και πανεπιστήμια μού ζήτησαν να μιλήσω για να γνωρίζουν οι φοιτητές τι χρειάζεται τη μεγαλύτερη προσοχή. Ναι, στεκόμασταν πλάι πλάι με τη Χαλίνα κατά τη διάρκεια αυτού του μοιραίου πυροβολισμού που της αφαίρεσε τη ζωή και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Joel Souza. Την κρατούσα στην αγκαλιά μου ενώ πέθαινε. Το αίμα της ήταν στα χέρια μου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Θέλω να πω τη γνώμη μου για το γιατί συνέβη αυτή η τραγωδία. Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να το κάνω. Φταίει η αμέλεια και ο αντιεπαγγελματισμός.
Η αμέλεια από το άτομο που έπρεπε να ελέγξει το όπλο στο σετ και δεν το έκανε αυτό. Tο άτομο που έπρεπε να ανακοινώσει ότι ένα γεμάτο όπλο βρισκόταν στο σετ δεν το έκανε. Το άτομο που έπρεπε να έχει ελέγξει αυτό το όπλο πριν το φέρει στο σετ δεν το έκανε.

ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!

»Είμαι σίγουρος ότι είχαμε επαγγελματίες σε κάθε τμήμα, αλλά όχι στο τμήμα που είναι υπεύθυνο για τα όπλα. Δεν υπάρχει περίπτωση μια εικοσιτετράχρονη γυναίκα να είναι επαγγελματίας με τα όπλα. Δεν υπάρχει περίπτωση ένας άνθρωπος λίγο-πολύ στην ηλικία της, από το σχολείο, τη γειτονιά, το Instagram ή ο Θεός ξέρει από πού αλλού, να είναι επαγγελματίας σε αυτόν τον τομέα.

»Επαγγελματίες είναι άνθρωποι που έχουν περάσει χρόνια στα σκηνικά, οι άνθρωποι που ξέρουν αυτή τη δουλειά από το Α έως το Ω. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που διασφαλίζουν την ασφάλεια στο σετ και έχουν και τα κατάλληλα αντανακλαστικά για να το κάνουν. Δεν χρειάζεται να τους πούμε να βάλουν τη σακούλα με άμμο σε ένα τρίποδο, να φτιάξουν τη σκάλα στο stage ή να περιφράξουν το σημείο της έκρηξης. Το έχουν στο αίμα τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Κάνουμε μια συναρπαστική και καταπληκτική δουλειά, αλλά είναι και επικίνδυνη. Κινηματογραφούμε στα βουνά, στην ανοιχτή θάλασσα, κάτω από το νερό. Έχουμε εκρήξεις, πυροβολισμούς, τροχαία ατυχήματα, ηλεκτρικό ρεύμα και πολλά άλλα.

»Για να εξοικονομήσετε κάποιες δεκάρες, κάποιες φορές, προσλαμβάνετε άτομα που δεν έχουν ακριβώς τα προσόντα που απαιτούνται για την περίπλοκη και επικίνδυνη δουλειά που κάνουμε και διακινδυνεύουν ζωές των άλλων ανθρώπων που συμμετέχουν στα γυρίσματα, όπως κινδυνεύουν και οι δικές σας ζωές.

»Καταλαβαίνω ότι παλεύετε για το μπάτζετ, αλλά δεν μπορείτε να επιτρέψετε να συμβαίνει αυτό. Θα πρέπει πάντα να υπάρχει τουλάχιστον ένας επαγγελματίας σε κάθε τμήμα που να γνωρίζει τη δουλειά. Είναι απολύτως απαραίτητο να αποφύγουμε να επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία, όπως η τραγωδία με τη Χαλίνα.

»Δεν εύχομαι σε κανέναν να περάσει αυτό που πέρασα εγώ, αυτό που πέρασαν ο σύζυγός της @Matt Hutchins και ο γιος της Andros και ο ηθοποιός Αλεκ Μπάλντουιν, που του δόθηκε ένα όπλο στα γυρίσματα και τώρα πρέπει να ζει με τη σκέψη ότι αφαίρεσε τη ζωή ενός ανθρώπου εξαιτίας κάποιων αντιεπαγγελματιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Αγαπητοί Παραγωγοί, με την πρόσληψη επαγγελματιών, ''αγοράζετε'' ηρεμία για εσάς και τους ανθρώπους γύρω σας. Είναι αλήθεια ότι οι επαγγελματίες μπορεί να κοστίζουν λίγο περισσότερο και μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο πιο απαιτητικοί, αλλά αξίζει τον κόπο. Καμία δεκάρα που αποταμιεύτηκε δεν αξίζει τη ΖΩΗ ενός ανθρώπου!

»Και τέλος, αγαπητοί Παραγωγοί, να θυμάστε ότι δεν είστε εσείς που δίνετε τις ευκαιρίες στα άτομα που προσλαμβάνετε να βγάζουν τα χρήματά τους. Είναι τα άτομα που προσλαμβάνετε που σας βοηθούν να βγάλετε τα χρήματά σας. Να το θυμάστε!

»Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον χειριστή της κάμερας @Ried Russell, που ήταν μαζί μας και βοήθησε με τη Χαλίνα. Ευχαριστώ τον γιατρό @Cherlyn Schaefer που έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει τη ζωή της Χαλίνα.
Όλοι αγαπήσαμε τη Χαλίνα.
Ο Θεός να ευλογεί την ψυχή της.
Αναπαύσου εν ειρήνη.
Και ο Θεός να μας προστατεύει όλους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ