Χαμάς: Τα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν θα μπορούσαν να «προκαλέσουν έκρηξη στην περιοχή» - iefimerida.gr

Χαμάς: Τα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν θα μπορούσαν να «προκαλέσουν έκρηξη στην περιοχή»

Χαλάσματα στην Τεχεράνη από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
Χαλάσματα στην Τεχεράνη από την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν / AP Photo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς καταδίκασε σήμερα τα ισραηλινά πλήγματα κατά πυρηνικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ιράν, χαρακτηρίζοντάς τα «επικίνδυνη κλιμάκωση» που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.

«Η ευρεία επίθεση που εξαπολύθηκε από την σιωνιστική οντότητα σήμερα την αυγή κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (…) συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση που απειλεί να προκαλέσει έκρηξη στην περιοχή και αντανακλά την επιμονή της εξτρεμιστικής κυβέρνησης του (Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν) Νετανιάχου να οδηγήσει την περιοχή σε ανοιχτές αντιπαραθέσεις», σημείωσε η Χαμάς σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Χούθι καταδικάζουν την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που πρόσκεινται στο Ιράν, ανακοίνωσαν σήμερα ότι υποστηρίζουν το «νόμιμο» δικαίωμα της Τεχεράνης στην άμυνά της μετά τα ισραηλινά πλήγματα που είχαν στόχο πυρηνικές εγκαταστάσεις και στρατιωτικές τοποθεσίες στο Ιράν.

Οι αντάρτες Χούθι, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και πυραύλους κατά του Ισραήλ από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα, καταδίκασαν «τη βάναυση ισραηλινή επίθεση» και υπογράμμισαν ότι υποστηρίζουν «το πλήρες και νόμιμο δικαίωμα του Ιράν να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αναπτύξει το πυρηνικό του πρόγραμμα».

Ανησυχία από Κατάρ

Παράλληλα το Κατάρ, το οποίο διαδραματίζει ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, καταδίκασε σήμερα τα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν, σημειώνοντας ότι θα εμποδίσουν τις διπλωματικές προσπάθειες στην περιοχή.

«Το Κατάρ εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία απέναντι σε αυτήν την επικίνδυνη κλιμάκωση που εντάσσεται σε ένα επαναλαμβανόμενο σχήμα επιθετικών πολιτικών που απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής και εμποδίζουν τις προσπάθειες που αποσκοπούν να μειώσουν τις εντάσεις και να καταλήξουν σε διπλωματικές λύσεις», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων QNA.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αίγυπτος παρακολουθεί στενά την κατάσταση και συντονίζεται για να αυξήσει τα στρατηγικά αποθέματά της διαφόρων αγαθών, δήλωσε σήμερα ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μοστάφα Μαντμπούλι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χαμάς ισραήλ Ιράν έκρηξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ