Είναι αυτή η νέα κανονικότητα στα γυμναστήρια; -Πλαστικά διαχωριστικά ανάμεσα στα όργανα [εικόνα, βίντεο] - iefimerida.gr

Είναι αυτή η νέα κανονικότητα στα γυμναστήρια; -Πλαστικά διαχωριστικά ανάμεσα στα όργανα [εικόνα, βίντεο]

γυμναστήρια πλαστικά διαχωριστικά
Πλαστικά διαχωριστικά ανάμεσα στα όργανα σε γυμναστήρια του Χονγκ Κονγκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιστροφή στα γυμναστήρια είναι ένα ζήτημα που έχει αρχίσει να απασχολεί ήδη πολύ κόσμο σε κάθε χώρα που έχει λάβει μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ειδικοί σε χώρες όπου τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά, όπως η Ελλάδα εξετάζουν ήδη τους τρόπους και τα υγειονομικά πρωτόκολλα βάσει των οποίων θα επαναλειτουργήσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράδειγμα θα μπορούσε να αποτελέσει ίσως το Χονγκ Κονγκ από όπου πριν λίγες μέρες ένας δημοσιογράφος, ο Μπεν Λούκας, που ζει στο εκεί δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα μία φωτογραφία από το γυμναστήριό του που άνοιξε τις πόρτες του στις 8 Μαΐου.

Στη φωτογραφία διακρίνονταν τα ελλειπτικά όργανα και ανάμεσα σε αυτά διάφανα διαχωριστικά.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Pure Fitness, τα διαχωριστικά βοηθούν να σταματήσει η εξάπλωση του ιού όταν η απόσταση 1,5 μέτρων, σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, δεν μπορεί να διατηρηθεί εύκολα, αναφέρει το CNBC.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον τρόπο λειτουργίας των γυμναστηρίων στο Χονγκ Κονγκ αναφέρεται και δημοσίευμα της Daily Μail το οποίο ωστόσο τονίζει σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ότι όποιος θέλει να γυμναστεί θα πρέπει να συμπληρώσει μία δήλωση υγείας και να υποβληθεί σε έλεγχο της θερμοκρασίας του. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιεί απολυμαντικό χεριών, να σκουπίζει τα μηχανήματα με απολυμαντικό, να αποφεύγει τους ψύκτες νερού, να χρησιμοποιεί μαντηλάκια για να καθαρίσει το τηλέφωνό του και να διατηρεί τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις ανά πάσα στιγμή.

Συνεχίζοντας επίσης αναφέρει δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο ότι τα γυμναστήρια του Χονγκ Κονγκ έχουν εισαγάγει επίσης πλαστικά παραβάν που διαχωρίζουν τα όργανα άθλησης ώστε να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως τονίζει το CNBC ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα διαχωριστικά αυτά πλαίσιο που χρησιμοποιούνται στο Χονγκ Κονγ δεν παρέχουν αρκετή προστασία. Τα όργανα επίσης θα πρέπει να απέχουν περίπου 2 μέτρα το ένα από το άλλο και να χρησιμοποιούν λιγότερα άτομα κάθε φορά ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος της διασποράς του κορωνοϊού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι πρέπει να προσέχουμε στα γυμναστήρια

Αναφερόμενος στους διαδρόμους ο Κέβιν Χέφερμαν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών σημειώνει ότι και λόγω του τρόπου που τους χρησιμοποιούν τα γυμναστήρια δεν ενδείκνυνται για κοινωνικές αποστάσεις. Επιπρόσθετα, ο Τζέι Βάρκι αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Emory και επιδημιολόγος, στέκεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι όταν γυμνάζονται, ιδρώνουν και αναπνέουν πολύ βαριά. Για τον λόγο αυτό, σχολιάζει το CNBC, η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της προπόνησης μπορεί να γίνει μία τυπική διαδικασία, παρά το γεγονός ότι είναι δυσάρεστο να τη φορά κανείς ενόσω γυμνάζεται. «Η ανησυχία που θα είχα είναι ότι η ίδια η μάσκα θα υγραίνει και θα σταματήσει να λειτουργεί», σημειώνει ο Βάρκι και συνεχίζει: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πάτε, το καταλαβαίνω. Αλλά έρχεται επίσης με την αναγνώριση των μέτρων (ασφαλείας) που πρέπει να λάβουμε». Ακόμα και με φυσικά εμπόδια και μάσκα ο στόχος είναι να τηρούνται τα μέτρα αποστασιοποίησης σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Βάρκι αναφέρει επίσης ότι τα γυμναστήρια θα πρέπει να παρέχουν καθαριστικά υλικά που προστατεύουν από ιούς όπως η Covid-19, και να καταστήσουν σαφές στους θαμώνες ότι τα σπρέι και τα μαντηλάκια είναι εγκεκριμένα ενάντια στον νέο κορωνοϊό. Επιπλέον, «όλα αυτά τα απολυμαντικά έχουν συχνά είτε από ένα έως δύο λεπτά χρόνο δράσης, σύμφωνα με τον καθηγητή γεγονός που σημαίνει ότι αφού κάποιος ψεκάσει θα πρέπει να περιμένει μερικά λεπτά και μετά να σκουπίσει τον εξοπλισμό για να μπορέσει να τον χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια.

Παρόμοια, η υγιεινή των χεριών είναι εξαιρετικά σημαντική, ειδικά όταν αγγίζουμε πολλές επιφάνειες στο γυμναστήριο. «Κάθε γυμναστήριο που εκτιμά την ασφάλεια των μελών του θα πρέπει να προσφέρει άμεσα απολυμαντικά χεριών και νεροχύτες για πλύσιμο», λέει ο Βάρκι.

Πώς γίνονται όμως τα ομαδικά μαθήματα στα γυμναστήρια; Την απάντηση δίνει ο Λούκας αναφέροντας ότι στο Χονγκ Κονγκ κάθε γκρουπ αποτελείται πλέον από 8 μόνο άτομα, σύμφωνα με τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι άνθρωποι μπορούν (και πρέπει) να αναζητήσουν να εγγραφούν σε κάποια εικονική προσωπική προπόνηση one-on-one», προτείνει από την πλευρά του ο Χέφερμαν.

Στο γυμναστήριο του Λούκας στο Χονγκ Κονγκ ωστόσο λαμβάνονται και άλλα μέτρα. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο «πρέπει τώρα να συμπληρώσουμε μια σύντομη φόρμα με στοιχεία επικοινωνίας, το πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού και να δηλώσουμε εάν είχαμε κάποια επαφή με άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Και τα μέλη πρέπει να θερμομετρηθούν κατά την είσοδο στο γυμναστήριο, όπως είναι το η στάνταρ διαδικασία για τα περισσότερα καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια στο Χονγκ Κονγκ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ