Θα είναι έτσι οι θέσεις στα αεροπλάνα μετά τον κορωνοϊό; Πρόταση εταιρείας μας δίνει μια γεύση [εικόνες] | TRAVEL | iefimerida.gr

Θα είναι έτσι οι θέσεις στα αεροπλάνα μετά τον κορωνοϊό; Πρόταση εταιρείας μας δίνει μια γεύση [εικόνες]

κορωνοϊός αεροπλάνο θέσεις
Νέα σχέδια για τις θέσεις στα αεροπλάνα μετά την επιδημία του κορωνοϊού /Φωτογραφία: Aviointeriors
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιο θα μπορούσε να είναι το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών μετά την πανδημία του κορωνοϊού;

Η εταιρεία Aviointeriors προσπαθεί να το φανταστεί και για αυτό δημιούργησε μία σειρά σχεδίων με ειδικά πλαίσια που τοποθετούνται στο πάνω μέρος των θέσεων, αλλά και μία διαφορετική διάταξη των καθισμάτων κατά την οποία, το μεσαίο κάθισμα είναι στραμμένο στην αντίθεση κατεύθυνση από τα δύο πλαϊνά. Σε μια διαφορετική λογική από αυτή που φαίνεται να επιλέγει η Εmirates, η εν λόγω εταιρεία δεν προτείνει κενές θέσεις στα αεροσκάφη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εικόνες της Aviointeriors έχουν κάνει ήδη τον γύρο των διεθνών Μέσων τα οποία εξηγούν ότι στην οικονομική θέση, κάθε κάθισμα θα έχει ένα πλαστικό περίβλημα γύρω από το κεφάλι του επιβάτη και στα πλαϊνά ώστε να εμποδίζεται η επαφή με τον διπλανό.

Η πρωτότυπη αυτή ιδέα βαφτίστηκε «Glassafe». Επί της ουσίας πρόκειται για ένα πλαστικό πλαίσιο το οποίο είναι διαφανές για να επιτρέπει την επικοινωνία, αλλά ταυτόχρονα θα αποτρέπει την μετάδοση τυχόν ιών μεταξύ των ταξιδιωτών.

Το Glassafe μπορεί επίσης να τοποθετηθεί και στις ήδη υπάρχουσες οικονομικές θέσεις των αεροπλάνων αφήνοντας το κάτω μέρος του καθίσματος ελεύθερο ώστε οι επιβάτες να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες  ψυχαγωγίας ή να τρώνε τα γεύματά τους .

«Η Glassafe [δημιουργεί] έναν απομονωμένο όγκο γύρω από τον επιβάτη, προκειμένου να αποφευχθούν ή να ελαχιστοποιηθούν οι επαφές και οι αλληλεπιδράσεις μέσω αέρα μεταξύ επιβατών, έτσι ώστε να μειωθεί η πιθανότητα μόλυνσης από ιούς ή άλλα», αναφέρει η Aviointeriors σε μια εποχή που τα σύνορα είναι κλειστά, ο κόσμος έχει σταματήσει να ταξιδεύει και η αεροπλοΐα υπολογίζει ότι θα έχει χάσει 1,2 δις. θέσεις μέχρι το Σεπτέμβριο. Και σε μια εποχή που ετοιμάζεται για την... επόμενη που όλοι γνωρίζουν ότι ειδικά στο κομμάτι των αεροπορικών ταξιδιών θα είναι εντελώς διαφορετική με πρωτόγνωρες διαδικασίες για όλους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα πάντως, αν και η εταιρεία δηλώσει έτοιμη να προχωρήσει σε παραγωγή, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να ξεκινήσει σύντομα καθώς η ιδέα της θα πρέπει να ελεγχθεί με βάση τους κανονισμούς ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα εν λόγω πλαίσιο λειτουργούν ενάντια στη διασπορά του ιού. Αντιθέτως μάλιστα, μελέτες έχουν δείχνει ότι ο ιός μπορεί να ζήσει πάνω σε πλαστικό για έως και 3 μέρες γεγονός που σημαίνει ότι τα εν λόγω πλαίσια θα πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά μεταξύ των πτήσεων.

Αλλαγές και στη διάταξη των θέσεων;

Πιθανές μετά τον κορωνοϊό θα πρέπει να θεωρούνται και οι αλλαγές στη διαταξή των θέσεων καθώς εκτός από πλαστικά πλαίσια, θα μπορούσαμε να δούμε και καθίσματα σε διάταξη «S» στα οποία ο επιβάτης της μεσαίας θέσης θα είναι στραμμένος σε αντίστροφη από τους διπλανούς του κατεύθυνση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόταση για μια κλιμακωτή διάταξη καθισμάτων έχει προταθεί στο παρελθόν, όχι όμως για τον κίνδυνο μετάδοσης ιού, αλλά για να επιτραπεί στον επιβάτη της μεσαίας θέσης να έχει περισσότερο χώρο. Και τώρα, που ο κορωνοϊός έφερε τα πάνω κάτω αλλάζοντας τα πάντα και στην αεροπλοϊα (υπολογίζεται ότι η επιβίβαση μπορεί να διαρκεί και 4 ώρες).

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ