Γερμανία: Επετράπη η είσοδος σε τεχνική αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν ώστε να επισπευθούν οι απελάσεις Αφγανών - iefimerida.gr

Γερμανία: Επετράπη η είσοδος σε τεχνική αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν ώστε να επισπευθούν οι απελάσεις Αφγανών

Πολεμιστές των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν
Πολεμιστές των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν / Φωτογραφία: AP - Ebrahim Noroozi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έγκρισή της για την άφιξη τεχνικού κλιμακίου των Ταλιμπάν στη χώρα παρείχε η κυβέρνηση της Γερμανίας.

Κύριος σκοπός είναι η επίσπευση των διαδικασιών για την επιστροφή Αφγανών πολιτών στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Γκίζε, η αντιπροσωπεία θα αναλάβει την παροχή «τεχνικής υποστήριξης» στις διπλωματικές αρχές του Αφγανιστάν στη Γερμανία, ώστε να ενισχυθεί η «αποτελεσματικότητά» τους. Διευκρινίστηκε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα συνομιλίες με αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Γκίζε επισήμανε ότι η αποστολή θα εστιάσει σε «αμιγώς τεχνικής φύσεως ζητήματα», παραδείγματος χάριν, στη συντήρηση του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την εκτύπωση διαβατηρίων και σε άλλες παρόμοιες εργασίες. Πρόσθεσε επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει θέσει ως ξεκάθαρο στόχο την αύξηση του αριθμού των απελάσεων προς το Αφγανιστάν, κάτι που απαιτεί την ύπαρξη της κατάλληλης τεχνικής υποδομής. Επισήμανε ακόμη πως είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας «οι αφγανικές διπλωματικές αποστολές να μπορούν να παρέχουν προξενικές υπηρεσίες στους περίπου 450.000 Αφγανούς πολίτες που διαμένουν στη Γερμανία».

Παρόλο που η γερμανική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει επίσημα το καθεστώς των Ταλιμπάν στην Καμπούλ, διατηρεί επικοινωνία μαζί του για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των διπλωματικών του αποστολών στη Γερμανία —σε αντίθεση με την Αυστρία και άλλες χώρες.

Πέρα από την πρεσβεία, υπάρχουν επίσης γενικά προξενεία στη Βόννη και το Μόναχο. Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται ένθερμα από τον ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών, Αλεξάντερ Ντόμπριντ (CSU), ο οποίος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αύξηση των απελάσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταλιμπάν Γερμανία Αφγανοί απελάσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ