Ξαφνικός «θάνατος» για το γαλλικό κρασί: Γιατί καταρρέουν οι οινοπαραγωγοί της χώρας | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Ξαφνικός «θάνατος» για το γαλλικό κρασί: Γιατί καταρρέουν οι οινοπαραγωγοί της χώρας

Ενα κελάρι σε εστιατόριο του Παρισίου
Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γαλλία αποτελεί μια από τις μεγάλες «πατρίδες» του κρασιού. Ο κλάδος, ωστόσο, μια από τις σημαντικότερες εξαγωγικές βιομηχανίες της χώρας, κινδυνεύει.

Στη Γαλλία υπάρχουν 13 οινοποιητικές περιοχές. Η πιο γνωστή είναι η Καμπανία από την οποία προέρχεται το πασίγνωστο Ντομ Περινιόν. Ακολουθεί το Μπορντό, όπου «γεννήθηκαν» διάσημες ποικιλίες όπως η Μερλό και η Καμπερνέ Σοβινιόν, αλλά και η Βουργουνδία. Μόνο σε αυτή τη ζώνη υπάρχουν 3.500 καλλιεργητές που διατηρούν τα 2/3 των συνολικών εκταρίων αμπελώνων που καλλιεργούνται σε αυτή την περιοχή.

Γιατί καταρρέουν οι οινοπαραγωγοί της Γαλλίας

Φέτος, όμως, είναι η πλέον δύσκολη χρονιά για τα κρασιά της Γαλλίας. Και δεν είναι μόνο ένας ο επιβαρυντικός παράγοντας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε στο economistas το ρεπορτάζ της Κλειούς Νικολάου για τους οινοπαραγωγούς της Γαλλίας και τους λόγους για τους οποίους απειλούνται με κατάρρευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρασί οινοπαραγωγοί Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ