Πύρινη λαίλαπα στη νότια Γαλλία: Μία νεκρή, «στάχτη» από την πυρκαγιά 110.000 στρέμματα [βίντεο] - iefimerida.gr

Πύρινη λαίλαπα στη νότια Γαλλία: Μία νεκρή, «στάχτη» από την πυρκαγιά 110.000 στρέμματα [βίντεο]

Η πυρκαγιά έχει ήδη αποτεφρώσει 110.000 στρέμματα δασικής έκτασης στη νοτιοδυτική Γαλλία
Η πυρκαγιά έχει ήδη αποτεφρώσει 110.000 στρέμματα δασικής έκτασης στη νοτιοδυτική Γαλλία / Φωτογραφία: Χ@Prefet11
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεράστια πυρκαγιά μαίνεται στη νοτιοδυτική Γαλλία κοντά στα σύνορα με την Ισπανία, όπου βρήκε τραγικό θάνατο από τις φλόγες μια ηλικιωμένη, ενώ εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η σορός της 65χρονης γυναίκας εντοπίστηκε απανθρακωμένη στο σπίτι της στην κωμόπολη Saint-Laurent-de-la-Cabrerisse. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της κωμόπολης, η ηλικιωμένη απέρριψε τις οδηγίες της αστυνομίας να απομακρυνθεί καθώς πλησίαζε η πυρκαγιά και έμεινε στο σπίτι της, όπου βρήκε τελικά τραγικό θάνατο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην κωμόπολη Ριμπότ της περιφέρειας και εξαπλώθηκε γρήγορα με τις φλόγες να έχουν ήδη κάνει στάχτη 110.000 στρέμματα δασικής έκτασης και τις Αρχές να έχουν κλείσει ένα μεγάλο αυτοκινητόδρομο, ενώ πάνω από 1.500 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Επτά πυροσβέστες και δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν, το ένα εκ των οποίων φέρει σοβαρά εγκαύματα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Μια άλλη πυρκαγιά ξέσπασε επίσης σε απόσταση κάπου 20χλμ. βορειoδυτικά του πρώτου μετώπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Αρχές εκκένωσαν ένα κάμπινγκ και ένα χωριό και έκλεισαν αρκετούς τοπικούς δρόμους και τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Α9 που συνδέει τη Γαλλία με την Ισπανία μεταξύ του Περπινιόν και της Ναρμπόν, όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία. Βίντεο που ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ χθες το απόγευμα δείχνει φλόγες να μαίνονται πίσω από ένα χωριό και τον ουρανό κατάμαυρο από τους καπνούς.

Αργά χθες τη νύχτα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε ανάρτησή του στο Χ ανέφερε ότι η πυρκαγιά μαίνεται και ότι «έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι πόροι της χώρας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η πυρκαγιά εξαπλώνεται πολύ γρήγορα λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Πρόκειται για μια από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη ξηρασία στην περιφέρεια και πνέουν ισχυροί άνεμοι», δήλωσε αξιωματούχος της περιφέρειας Οντ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυρκαγιά Γαλλία νεκρή πυροσβέστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ