Τραγωδία στη Φλόριντα: Πέθανε μωρό δύο ετών, μπέιμπι σίτερ το άφησε μέσα σε αυτοκίνητο για 3 ώρες - iefimerida.gr

Τραγωδία στη Φλόριντα: Πέθανε μωρό δύο ετών, μπέιμπι σίτερ το άφησε μέσα σε αυτοκίνητο για 3 ώρες

μωρό
Η άτυχη δίχρονη
EΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΕΛΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα, όταν η μπέιμπι σίτερ το άφησε για περισσότερες από τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο.

Την Brittany Nicole φρόντιζε την Κυριακή μία μπέιμπι σίτερ καθώς η μητέρα της, Cristina Lopez, εργαζόταν. Όπως ανέφερε η ίδια, μέχρι τότε δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ κάποιο πρόβλημα με τη γυναίκα που πρόσεχε το παιδί της. Σύμφωνα με την αστυνομία του Χάλαντεϊλ Μπιτς, το κοριτσάκι παρέμεινε μέσα σε ένα Honda Odyssey του 2012 για περίπου τρεις ώρες. Την ημέρα εκείνη η θερμοκρασία στην περιοχή έφτασε τους 33 βαθμούς Κελσίου. Η μικρή μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου υπέκυψε, ενώ οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό περίπου στις 13:35 και ειδοποίησαν τη μητέρα της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και τα ακριβή αίτια θανάτου δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ επισημαίνει ότι τα παιδιά που παραμένουν σε υπερθερμασμένα οχήματα μπορεί να χάσουν τη ζωή τους ακόμη και μέσα σε δέκα λεπτά.

Η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση, ωστόσο η μητέρα ανέφερε ότι η μπέιμπι σίτερ είχε αναθέσει τη φροντίδα του παιδιού στον ηλικιωμένο πατέρα της, ο οποίος πάσχει από άνοια. Όπως αναφέρεται και σε διαδικτυακή καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης για την οικογένεια, ο άνδρας φέρεται να άφησε το παιδί στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου από τις 9:30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στην μπέιμπι σίτερ για τον θάνατο του μωρού

Η μητέρα υποστηρίζει ότι η αστυνομία την ενημέρωσε στις 7 Ιουλίου πως δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες ούτε στη μπέιμπι σίτερ ούτε στον πατέρα της, επικαλούμενη την ψυχική του κατάσταση και το γεγονός ότι δεν υπήρχε επίσημη σύμβαση εργασίας με τη γυναίκα. Η ίδια ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο της κόρης της.

Από την πλευρά της, η αστυνομία του Χάλαντεϊλ Μπιτς ανακοίνωσε ότι η Εισαγγελία της κομητείας Broward εξετάζει τα στοιχεία της υπόθεσης για να αποφασίσει αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις, ενώ αναμένεται και η τελική ιατροδικαστική έκθεση. Παράλληλα, ο αρχηγός της αστυνομίας απηύθυνε έκκληση προς όλους όσους φροντίζουν παιδιά να ελέγχουν πάντα το πίσω κάθισμα του οχήματός τους πριν απομακρυνθούν, ώστε να αποτραπούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ