Εκατοντάδες γκόλντεν ριτρίβερ κατέκλυσαν πάρκο στο Μπουένος Άιρες, όπου οι κάμερες κατέγραψαν εντυπωσιακές εικόνες.
Στόχος ήταν να καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ για τον μεγαλύτερο αριθμό σκύλων τέτοιας ράτσας που έχουν συγκεντρωθεί σε ένα μόνο μέρος.
Με τίτλο το «Χρυσό Κύμα» (Golden Wave), η συγκέντρωση ξεκίνησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σύντομα κατέληξε σε μια πολυπληθή συνάντηση στο πάρκο Bosques de Palermo της πρωτεύουσας της νοτιοαμερικάνικης χώρας.
Σκυλιά γκόλντεν ριτρίβερ κάθε ηλικίας, από ενθουσιώδη κουτάβια που έπαιζαν στη λάσπη έως πιο ώριμα ζώα να περιφέρονται φορώντας σκουφάκια του Άγιου Βασίλη και ευφάνταστα κοστούμια, γέμισαν το πάρκο, ενώ οι ιδιοκτήτες τους κάθισαν να πιουν μάτε, ένα διάσημο ρόφημα της Αργεντινής, και να τραβήξουν φωτογραφίες.
Αργεντινή: Γκόλντεν ριτρίβερ κάθε ηλικίας με τους κηδεμόνες τους
«Είμαστε μάρτυρες ενός ιστορικού γεγονότος» δήλωσε στο Ρόιτερς ο Φάουστο Ντουπέρε, ο οποίος οργάνωσε την εκδήλωση.
«Μια συγκέντρωση αυτού του μεγέθους δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ ξανά και πιστεύω πως θα είναι ιστορικό το ότι θα καταρρίψουμε το ρεκόρ του Βανκούβερ με 1.685 γκόλντερ ριτρίβερ», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Εάν κοιτάξετε γύρω σας, τα καταφέραμε 100%».
Δέκα παρατηρητές παρέστησαν στην εκδήλωση προκειμένου να επαληθεύσουν τη συμμετοχή, ανέφερε ο Ντουπέρε και η τελική καταμέτρηση θα δημοσιευτεί μόλις επιβεβαιωθεί.
Ο διοργανωτής της εκδήλωσης είπε επίσης πως πιστεύει ότι τουλάχιστον 2.000 σκυλιά συγκεντρώθηκαν στη σημερινή εκδήλωση.
«Σίγουρα, με μια πρώτη ματιά θα ξεπεράσουμε το Βανκούβερ», υπογράμμισε.