Νέες εκρήξεις στο Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν στην τρίτη συνεχόμενη ημέρα επιδρομών - iefimerida.gr

Νέες εκρήξεις στο Μπαντάρ Αμπάς στο νότιο Ιράν στην τρίτη συνεχόμενη ημέρα επιδρομών

Πύραυλος
Πύραυλος / Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες εκρήξεις αναφέρθηκαν ξανά στο νότιο Ιράν, σηματοδοτώντας την τρίτη συνεχόμενη ημέρα αμερικανικών επιδρομών.

  • Εκρήξεις αναφέρθηκαν σε περιοχές του νότιου Ιράν, με τις πρώτες πληροφορίες να εστιάζουν σε συγκεκριμένες επαρχίες. Τα γεγονότα μεταδίδονται από διεθνή και τοπικά μέσα, προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.
  • Οι ήχοι των εκρήξεων εντοπίστηκαν αρχικά στις επαρχίες Τσαμπαχάρ και Μπουσέχρ. Οι τοποθεσίες αυτές αποτελούν το γεωγραφικό επίκεντρο των πρώτων αναφορών, υποδεικνύοντας τη ζώνη όπου εκδηλώθηκαν τα αρχικά γεγονότα.
  • Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr News επιβεβαιώνει τα περιστατικά, χωρίς ωστόσο να δίνει περεταίρω πληροφορίες.
  • Σύμφωνα με το Mehr News, ακούστηκαν τρεις συγκεκριμένες εκρήξεις στις τοποθεσίες Κοναράκ και Τσοχαντάκ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το ημιεπίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr, οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν εκρήξεις στην πόλη Μπαντάρ Αμπάς, όπως επίσης και στις επαρχίες Τσαμπαχάρ και Μπουσέρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα ανέφερε ότι ακούστηκαν επίσης τρεις εκρήξεις στις περιοχές Κοναράκ και Τσοχαντάκ.

Οι ΗΠΑ επανέλαβαν τις επιθέσεις τους κατά του Ιράν τις τελευταίες δύο νύχτες, πλήττοντας 180 στόχους σε 48 ώρες, σύμφωνα με την CENTCOM.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, το Ιράν κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για περαιτέρω πλήγματα σήμερα, ωστόσο ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο NBC News ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εξαπολύσει νέα πλήγματα.

Νετανιάχου: Ο πόλεμος με το Ιράν δεν έχει τελειώσει

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διαμήνυσε ότι η σύγκρουση με το Ιράν δεν έχει λήξει, ξεκαθαρίζοντας πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τον Λίβανο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ιρανικό καθεστώς έχει δεχθεί ένα σοβαρό πλήγμα και η πολιτική μας είναι σαφής ότι το Ιράν δεν θα κατέχει πυρηνικά όπλα, είτε με είτε χωρίς συμφωνία. Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα και νέες προκλήσεις αναδύονται μπροστά μας», φέρεται να δήλωσε ο Νετανιάχου σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο Νετανιάχου επανέλαβε τον πάγιο ισχυρισμό του ότι η Τεχεράνη θα είχε ήδη αποκτήσει πυρηνικά όπλα αν το Ισραήλ δεν είχε αναλάβει δράση.
«Οι ουρανοί της Μέσης Ανατολής γνώρισαν πρωτοφανή δραστηριότητα τον τελευταίο χρόνο και ιδιαίτερα κατά τις δύο επιτυχημένες επιχειρήσεις που πραγματοποιήσαμε. Αν δεν είχαμε αναλάβει δράση, το Ιράν θα είχε ήδη αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ανέφερε.

«Το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν έχει υποστεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα και η πολιτική μας είναι ξεκάθαρη: είτε με συμφωνία είτε χωρίς συμφωνία, το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα», πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράν ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ