Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο έφθασε στην Ισλανδία, προκειμένου να συνεχίσει εκεί την εκστρατεία των ΗΠΑ στην Αρκτική, μετά τη συμφωνία για τη Γροιλανδία.
Πριν μεταβεί στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην Πορτογαλία, το αεροσκάφος του προσγειώθηκε απόψε στο νησί του βορείου Ατλαντικού.
Στο Ρέικιαβικ, την ισλανδική πρωτεύουσα, ο Ρούμπιο αναμένεται να συναντήσει αξιωματούχους «για να συζητήσει για τη συνεργασία στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας», δήλωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Είναι μέλη του ΝΑΤΟ και καλοί φίλοι των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι λοιπόν ευκαιρία να κάνω μια στάση εκεί και να τους συναντήσω», δήλωσε ο Ρούμπιο λίγο πριν από την αναχώρησή του.
«Αυτό έπεται μιας συνομιλίας που είχα με την ηγεσία της χώρας κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις αρχές του έτους, όπως με τον υπουργό τους των Εξωτερικών».