Ισραηλινός πρεσβευτής: Σε λίγες ημέρες θα είναι δύσκολο για το Ιράν να απειλήσει πλοία στο Στενό του Ορμούζ - iefimerida.gr

Ισραηλινός πρεσβευτής: Σε λίγες ημέρες θα είναι δύσκολο για το Ιράν να απειλήσει πλοία στο Στενό του Ορμούζ

ισραηλινός πρεσβευτής
Ο ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Nτάνι Ντανόν / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ δήλωσε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για το Ιράν να απειλήσει τα πλοία που διέρχονται από το Στενό του Ορμούζ.

Όπως υπογράμμισε, ο αριθμός των πυραύλων που εκτοξεύουν οι ιρανικές δυνάμεις έχει ήδη μειωθεί.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο Ντάνι Ντανόν ζήτησε από τους Ισραηλινούς και τους γείτονές τους να κάνουν υπομονή, καθώς θεωρεί πως είναι αποκλειστικά θέμα χρόνου να ελαχιστοποιηθούν οι δυνατότητες των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Ντανόν, είναι ήδη εμφανή τα αποτελέσματα εκατοντάδων πληγμάτων σε εκτοξευτήρες πυραύλων στο Ιράν: «Είδατε στην αρχή του πολέμου περίπου 100 πυραύλους να φθάνουν στο Ισραήλ. Σήμερα, μιλάμε για περίπου 20 (…) Κάθε μέρα οι δυνατότητές τους συρρικνώνονται».

«Γίνονται όλο και πιο αδύναμοι»

«Ο αριθμός των πυραύλων που εκτοξεύουν μειώνεται ήδη και βρισκόμαστε μόλις έξι ημέρες μετά» την έναρξη των επιχειρήσεων, συμπλήρωσε ο Ντανόν. «Γίνονται όλο και πιο αδύναμοι», είπε και υπογράμμισε πως δεν είναι ακόμη ώρα για διπλωματικές επαφές με το Ιράν.

«Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά… Δεν θα είναι θέμα μηνών, θα είναι εβδομάδων ή ημερών, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να σφυροκοπούμε και να διαλύουμε τις δυνατότητες τους… Ακολούθως, θα χρησιμοποιήσουμε τη διπλωματία για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανακάνουν τα ίδια», είπε ο ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν οι Ιρανοί κοιτάζουν τον ουρανό, βλέπουν μόνο ισραηλινά και αμερικανικά αεροσκάφη, συνέχισε ο Ντανόν. «Πρέπει να έχουμε υπομονή… Δώστε μας λίγες ημέρες ακόμη και θα είναι παρά πολύ δύσκολο για τους Ιρανούς να απειλήσουν τα πλοία που διέρχονται από το Στενό του Ορμούζ», δήλωσε.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στενά Ορμούζ Ιράν πρεσβευτής ισραήλ ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ