Βραζιλία: Κρατούσε 13 παιδιά ομήρους σε νηπιαγωγείο -Επιτυχής η επιχείρηση διάσωσης, νεκρός ο απαγωγέας [βίντεο] - iefimerida.gr

Βραζιλία: Κρατούσε 13 παιδιά ομήρους σε νηπιαγωγείο -Επιτυχής η επιχείρηση διάσωσης, νεκρός ο απαγωγέας [βίντεο]

Ομηρία παιδιών στη Βραζιλία
Ομηρία παιδιών στη Βραζιλία / Χ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βραζιλιάνικη αστυνομία διέσωσε 13 μικρά παιδιά, μεταξύ τεσσάρων και πέντε ετών, που παρέμειναν για ώρες υπό ομηρία σε νηπιαγωγείο και σκότωσε τον απαγωγέα.

Ο άντρας απειλούσε να βάλει φωτιά στο κτίριο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Απειλούσε να βάλει φωτιά στο νηπιαγωγείο

«Καταφέραμε να εξουδετερώσουμε το πρόσωπο αυτό και να σώσουμε τα 13 παιδιά, τα οποία παραδόθηκαν στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών (…) για να τους προσφερθούν φροντίδες», συνόψισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων της χωροφυλακής στην πολιτεία Παρανά, ο συνταγματάρχης Αλεσάντρ Λόπες Τζίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τουλάχιστον ένα από τα παιδιά τραυματίστηκε από τον άνδρα, πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Πάντα σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Λόπες Τζίας, ο άνδρας έφθασε στο νηπιαγωγείο με ποδήλατο, πήδηξε τον φράχτη δημοτικού νηπιαγωγείου και κλείστηκε μαζί με παιδιά σε αίθουσα.

Περιέχυσε εύφλεκτο υγρό στην αίθουσα και έβγαλε αναπτήρα που συνέχισε να κρατάει στο χέρι. Είχε επίσης μαζί του μαχαίρι και αρχικά φερόταν να έχει μαζί του πυροβόλο όπλο -- αργότερα πάντως αποκαλύφθηκε πως αυτή η τελευταία πληροφορία ήταν αναληθής.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, παρέμεινε με τα παιδιά συγκεντρωμένα γύρω του και με το ένα στα γόνατά του», περιέγραψε ο αξιωματικός της χωροφυλακής. Οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν «περίπου δυόμισι, τρεις ώρες», κατά τη διάρκεια των οποίων τα παιδιά προοδευτικά άρχισαν να είναι ανήσυχα, κι ο άνδρας τα χτύπησε, πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν διαπιστώσαμε ότι τα παιδιά ήταν ολοένα περισσότερο στρεσαρισμένα κι ότι ο δράστης είχε αρχίσει να τα κακοποιεί σωματικά, επιλέξαμε τακτική επέμβαση για να αποφευχθούν τα χειρότερα», ανέφερε ο συνταγματάρχης Λόπες Τζίας.

Οπτικό υλικό που μεταδόθηκε από βραζιλιάνικα τηλεοπτικά δίκτυα εικονίζει εκπαιδευτικούς και μέλη της διεύθυνσης καθώς έβγαζαν έξω τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονταν στη σχολική δομή.

Δείτε το παρακάτω βίντεο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως κατά την επέμβαση ακούστηκαν πυροβολισμοί και ισχυρές εκπυρσοκροτήσεις, παρόμοιες με χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Μετά τον θάνατο του άνδρα, η αστυνομία δημοσιοποίησε τα στοιχεία του -- αποκαλύφθηκε πως επρόκειτο για άνθρωπο με ιστορικό σχιζοφρένειας.

Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο ποια ήταν τα κίνητρά του ή αν είχε οποιαδήποτε σχέση με το νηπιαγωγείο.

«Τα 13 παιδιά είναι ζωντανά και ασφαλή! Έπειτα από στιγμές μεγάλης έντασης και αγωνίας, αυτή είναι η είδηση που περιμέναμε όλοι», ανέφερε με εμφανή ικανοποίηση ο δήμαρχος στην Κουριτσίμπα, ο Εντουάρντου Πιμεντέλ, μέσω Instagram.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Βραζιλία έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια αρκετές επιθέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τον Απρίλιο του 2023, άνδρας σκότωσε με τσεκούρι τέσσερα παιδιά σε βρεφονηπιακό σταθμό στην Μπλουμενάου, επίσης στο νότιο τμήμα της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ