Αυτός είναι ο νέος δεινόσαυρος που ανακαλύφθηκε -Βρέθηκαν τα απολιθώματά του στην Ισπανία - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο νέος δεινόσαυρος που ανακαλύφθηκε -Βρέθηκαν τα απολιθώματά του στην Ισπανία

Ο νέος δεινόσαυρος που ανακαλύφθηκε, καθώς βρέθηκαν τα απολιθώματά του στην Ισπανία
Ο νέος δεινόσαυρος που ανακαλύφθηκε, καθώς βρέθηκαν τα απολιθώματά του στην Ισπανία / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο είδος δεινοσαύρου φαίνεται να ανακάλυψαν οι παλαιοντολόγοι, καθώς βρέθηκαν τα απολιθώματά του στην Ισπανία.

Τα υπολείμματα που βρέθηκαν στο Καστεγιόν της Ισπανίας, ανήκουν σε ένα νέο προτεινόμενο είδος, που ανήκει στην οικογένεια των σπινοσαυριδών, σύμφωνα με δημοσίευση στο περιοδικό Scientific Reports.

Η ταυτοποίηση ενός πιθανού νέου είδους υποδηλώνει ότι η Ιβηρική χερσόνησος μπορεί να ήταν μια περιοχή που φιλοξενούσε μεσαίου έως και μεγάλου μεγέθους δεινόσαυρους της οικογένειας των Σπινοσαυριδών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι σπινοσαυρίδες είναι συχνά μεγάλοι σε μέγεθος δεινόσαυροι, πατούν στα δύο πόδια και είναι σαρκοφάγοι. Στην οικογένεια αυτή συγκαταλέγονται, επίσης, ο σπινόσαυρος και ο βαρυόνυξ και πιστεύεται ότι μπορεί να προέρχονται από την Ευρώπη και στη συνέχεια να μετανάστευσαν στην Αφρική και την Ασία.

Πότε έζησε το συγκεκριμένο είδος δεινόσαυρου

Ένα νέο είδος δεινοσαύρου ανακάλυψαν οι παλαιοντολόγοι
Ένα νέο είδος δεινοσαύρου ανακάλυψαν οι παλαιοντολόγοι / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ερευνητές ανέλυσαν απολιθωμένα θραύσματα (ένα οστό της δεξιάς γνάθου, ένα δόντι και πέντε σπόνδυλους) που είχαν ανακαλυφθεί στο γεωλογικό σχηματισμό Arcillas de Morella. Χρονολογούνται στην πρώιμη Κρητιδική Περίοδο (μεταξύ 127 και 126 εκατομμύρια χρόνια πριν). Με βάση τα κατάλοιπα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο δεινόσαυρος αυτός είχε μήκος περίπου 10-11 μέτρα.

Με βάση τη συγκριτική ανάλυση με άλλους δεινόσαυρους της οικογένειας των Σπινοσαυριδών οι συγγραφείς αναγνώρισαν το δείγμα ως νέο γένος και νέο είδος και το ονόμασαν «Protathlitis cinctorrensis» χρησιμοποιώντας την ελληνική λέξη «πρωταθλητής» για να προσδιορίσουν το γένος και τη λέξη «cinctorrensis» ως αναφορά στην πόλη Σινκτόρες (Cinctorres), στην οποία βρέθηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ