Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) κατέστρεψαν το αρχηγείο της αεροπορίας των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια πρόσφατου κύματος αεροπορικών επιδρομών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ταξίαρχος Έφι Ντέφριν, σε συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με τον Ντέφριν, από το συγκεκριμένο αρχηγείο γινόταν ο συντονισμός των μονάδων βαλλιστικών πυραύλων, των συστημάτων drones και άλλων μονάδων της δύναμης.
Το αρχηγείο αυτό ήταν υπεύθυνο για τη συγκέντρωση της επιχειρησιακής εικόνας της κατάστασης, καθώς και για τον σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον του Κράτους του Ισραήλ και χωρών της περιοχής.
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε 5 ανώτερους διοικητές στο Λίβανο
Λίγο νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε πέντε ανώτερους διοικητές στο Λίβανο.
Οι επιθέσεις στόχευαν πέντε διοικητές του Σώματος του Λιβάνου και του Σώματος της Παλαιστίνης της Δύναμης Quds του Σώματος των Ισλαμικών Επαναστατικών Φρουρών, καθώς συναντήθηκαν σε ένα ξενοδοχείο στη Βηρυτό, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.
Περιγράφει το Σώμα του Λιβάνου της Δύναμης Quds ως τον κεντρικό σύνδεσμο μεταξύ της Χεζμπολάχ και του καθεστώτος. «Οι διοικητές που εξοντώθηκαν προωθούσαν τρομοκρατικές δραστηριότητες σε ολόκληρο το Λίβανο, ενώ κρύβονταν σε ένα ξενοδοχείο για πολίτες», προσθέτει.
Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει λέγοντας ότι «δεν θα επιτρέψει την εδραίωση ιρανικών τρομοκρατικών στοιχείων στο λιβανικό έδαφος και θα συνεχίσει να εξοντώνει διοικητές του ιρανικού τρομοκρατικού καθεστώτος με στοχευμένο τρόπο, όπου και αν δραστηριοποιούνται».