Οι Τούρκοι ανησυχούν για το… ζεϊμπέκικο και κάνουν εκπομπές στην τηλεόραση: «Οι Έλληνες πάνε να μας το κλέψουν» [βίντεο] - iefimerida.gr

Οι Τούρκοι ανησυχούν για το… ζεϊμπέκικο και κάνουν εκπομπές στην τηλεόραση: «Οι Έλληνες πάνε να μας το κλέψουν» [βίντεο]

Οι Τούρκοι κάνουν εκπομπές για την προέλευση του ζεϊμπέκικου
Οι Τούρκοι κάνουν εκπομπές για την προέλευση του ζεϊμπέκικου / Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέμα στην Τουρκία φαίνεται πώς έχει προκύψει με την προέλευση του ζεϊμπέκικου, καθώς εκφράζονται ανησυχίες ότι «οι Έλληνες πάνε να μας το κλέψουν».

Ειδικότερα, στις 15 Μαΐου είχε υπάρξει δημοσίευμα στη «Milliyet», με χτύπημα στο πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας περί προσπάθειας από την πλευρά της Ελλάδας να «κλέψει» το ζεϊμπέκικο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια, πλέον το θέμα έχει προχωρήσει περισσότερο, με τηλεοπτικές εκπομπές να αφιερώνουν αρκετό χρόνο με ρεπορτάζ για τον συγκεκριμένο «κίνδυνο», με αναλύσεις για την προέλευση του ζεϊμπέκικου.

«Μήπως η Ελλάδα διεκδικεί και το ζεϊμπέκικο του Αιγαίου;»

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι θέμα που παρουσιάστηκε σε εκπομπή στο Haber Turk, με τη δημοσιογράφο να εκφράζει την ανησυχία της, την ώρα που στο στούντιο υπήρχαν χορευτές, προκειμένου να γίνει η σύγκριση μεταξύ των χορών σε Ελλάδα και Τουρκία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μήπως η Ελλάδα διεκδικεί και το ζεϊμπέκικο του Αιγαίου; Αυτό είναι το ερώτημα μας. Εδώ έχουμε τους ειδικούς του θέματος. Να θυμίσουμε πως η Ελλάδα θα διοργανώσει μια εκδήλωση για το ζεϊμπέκικο με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων. Αναφερόμαστε για μια μαζική συμμετοχή στη Θεσσαλονίκη. Αυτό βέβαια επανέφερε τις συζητήσεις σχετικά με την απομίμηση του τουρκικού πολιτισμού», είπε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια και συνέχισε:

«Τα δικά μας ζεϊμπέκ δεν είναι τραγούδια κάποιου δημιουργού, είναι ανώνυμα. Ενώ των Ελλήνων είναι δημιουργήματα κάποιων μουσικών, έχουν συγκεκριμένα μουσικά βήματα και το ζεϊμπέκικο έχει διαδοθεί εκεί αλλά σε αυτό υπάρχουν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία Ελλάδα ζεϊμπέκικο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ