Αμερικανός διπλωμάτης: Η Συρία θα βοηθήσει την Ουάσινγκτον να «εντοπίσει» εξαφανισθέντες Αμερικανούς - iefimerida.gr

Αμερικανός διπλωμάτης: Η Συρία θα βοηθήσει την Ουάσινγκτον να «εντοπίσει» εξαφανισθέντες Αμερικανούς

Συρία
Ο Όστιν Τάις ένας από τους Αμερικανούς που εξαφανίστηκαν στη Συρία © AP Photo/Omar Sanadiki
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συριακή εξουσία του Άχμαντ αλ-Σαράα θα βοηθήσει τις ΗΠΑ να «εντοπίσουν» τους Αμερικανούς που εξαφανίσθηκαν στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία Τομ Μπάρακ.

«Ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Η νέα συριακή κυβέρνηση δέχθηκε να βοηθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να εντοπίσουν και να επαναπατρίσουν τους αμερικανούς πολίτες ή τα λείψανά τους. Οι οικογένειες των Όστιν Τάις, Μαζντ Καμαλμάζ και Κέιλα Μίλερ πρέπει να μπορέσουν να γυρίσουν σελίδα», έγραψε στο X.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Αμερικανοί που εξαφανίστηκαν στη Συρία

Ο δημοσιογράφος Όστιν Τάις απήχθη τον Αύγουστο 2012 στη Συρία από άγνωστους ενόπλους έπειτα από ένα ρεπορτάζ που έκανε στο νότιο τμήμα της Δαμασκού. Ουδείς ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή του και η οικογένειά του συνεχίζει να λέει πως έχει λόγους να πιστεύει ότι είναι ζωντανός. Ο Μαζντ Καμαλμάζ συνελήφθη το 2017 στη διάρκεια ιδιωτικής επίσκεψής του στη Δαμασκό.

Η Κέιλα Μίλερ, η οποία εργαζόταν για το Danish Refugee Council (Δανικό Συμβούλιο Προσφύγων) απήχθη τον Αύγουστο 2013 στο Χαλέπι (βόρεια Συρία). Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε ότι η όμηρος, ηλικίας τότε 26 ετών, σκοτώθηκε το Φεβρουάριο 2015 κοντά στη Ράκα της Συρίας στη διάρκεια βομβαρδισμών του υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού. Το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως ο επαναπατρισμός των αμερικανών πολιτών ή των λειψάνων τους αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Η νέα συριακή κυβέρνηση θα μας βοηθήσει σ' αυτή τη δέσμευση», πρόσθεσε ο αμερικανός απεσταλμένος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ