Έπειτα από δύο χρόνια προσπαθειών, ειδικοί στην άγρια ζωή του Μίσιγκαν κατάφεραν να παγιδεύσουν μια μαύρη αρκούδα και να αφαιρέσουν ένα καπάκι από τον λαιμό της.
Το ζώο εντοπίστηκε σε κάμερα παρακολούθησης όταν ήταν μικρό το 2023 με το καπάκι ήδη σφηνωμένο στο λαιμό του και από τότε οι Αρχές το αναζητούσαν. Τον Μάιο του 2025, η αρκούδα εμφανίστηκε ξανά και τελικά παγιδεύτηκε με ασφάλεια. Στις 3 Ιουνίου, οι ειδικοί αναισθητοποίησαν την αρκούδα και αφαίρεσαν το καπάκι.

«Είναι απίστευτο ότι η αρκούδα επέζησε και μπόρεσε να τραφεί μόνη της», δήλωσε την Τετάρτη ο ειδικός Κόντι Νόρτον. Όπως περιέγραψε, το καπάκι είχε δημιουργήσει ουλή στον λαιμό του ζώου και είχε προκαλέσει απώλεια τριχώματος στο σημείο, αλλά αυτό «ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι περιμέναμε».

Οι Αρχές δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς η αρκούδα παγιδεύτηκε στο καπάκι. Αν και η τοποθέτηση δολωμάτων για αρκούδες είναι νόμιμη στο Μίσιγκαν, η τρύπα στο καπάκι του βαρελιού πρέπει συνήθως να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να αποφεύγεται αυτό που συνέβη σε αυτή την περίπτωση.
Οι ειδικοί δήλωσαν, τέλος, ότι εξεπλάγησαν ευχάριστα από την ικανότητα της αρκούδας να επιβιώσει και να περάσει τους χειμώνες με το καπάκι γύρω από τον λαιμό της.