Από τη θεραπεία του πονοκεφάλου μέχρι την προσφορά πολύτιμων βιταμινών, τα σπαράγγια έχουν εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία. Το εποχιακό αυτό λαχανικό, που το βρίσκουμε κατά τους μήνες της άνοιξης, ξεπερνά μάλιστα σε ωφέλιμα συστατικά ακόμα και τις πολυβιταμίνες.
«Tα λαχανικά αυτά είναι ένα από τα απόλυτα αντιφλεγμονώδη δώρα της άνοιξης, καθώς περιέχουν βιταμίνη C για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού σας συστήματος, για τη σύνθεση κολλαγόνου, καθώς και βιταμίνη Α για τις ιδιότητες υγείας του ανοσοποιητικού και βιταμίνη Κ για την υγεία των οστών, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για την υπστήριξη του οργανισμού σας κατά τη διάρκεια της προεμμηνόπαυσης και της εμμηνόπαυσης, είπε στο περιοδικό Vogue η διατροφολόγος Jessica Shand.
Τα σπαράγγια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, σημαντικό για την υγιή εγκυμοσύνη, ενώ αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών, απαραίτητες για ένα υγιές έντερο.
Μπορεί τα σπαράγγια να μην είναι διαθέσιμα για κατανάλωση για πολύ καιρό -μόνο δύο μήνες το χρόνο μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, αν θέλετε να τα φάτε όταν είναι στα καλύτερά τους- αλλά δεν είναι μόνο η γεύση τους που τα κάνει ελκυστικά.
Δείτε ποιο είναι το λαχανικό της άνοιξης που είναι πιο ωφέλιμο από τις πολυβιταμίνες στο Bovary.gr.