Συνταγή για γκιουζλεμέδες Μυτιλήνης: Τηγανόψωμο με φέτα, τραγανό και λαχταριστό | ΓΥΝΑΙΚΑ | iefimerida.gr

Συνταγή για γκιουζλεμέδες Μυτιλήνης: Τηγανόψωμο με φέτα, τραγανό και λαχταριστό

Τηγανόψωμο
Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαντάσου ένα ζεστό σνακ που να συνδυάζει τις δύο μεγάλες μας αγάπες: Το ψωμί και το τυρί.

Αυτό είναι οι γκιουζλεμέδες με φέτα. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ορεκτικό της Μυτιλήνης που μετέφεραν οι Μικρασιάτισες νοικοκυρές. Η λέξη προέρχεται από την τουρκική λέξη «goz», που σημαίνει «μάτι» και παραπέμπει στις φουσκάλες που δημιουργούνται κατά το ψήσιμο ή το τηγάνισμα της ζύμης του γκιουζλεμέ.

Τα τυλιχτά και διπλωμένα πιτάκια με τη τραγανή, αφράτη ζύμη είναι τηγανόψωμα που γίνονται τέλεια με φέτα. Βρήκαμε την παραδοσιακή συνταγή και σας εγγυόμαστε ότι θα σας ξετρελάνει με την γεύση της. Είναι εύκολη και γρήγορη με απλά υλικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε τη συνταγή για τηγανόψωμο με φέτα στο Bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή φέτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ