Έχεις παρατηρήσει ποτέ πως καθώς ψήνεις ένα ζουμερό κομμάτι κρέας εκείνο συρρικνώνεται και ενδεχομένως στεγνώνει;
Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό, ωστόσο υπάρχει τρόπος να το αποτρέψεις. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, το κρέας τείνει να συρρικνώνεται και χάνει μέχρι και το ένα έκτο του όγκου του.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα νερού και κατά πόσο τα υγρά καταφέρνουν να εγκλωβιστούν στο κομμάτι κρέατος που μαγειρεύεις. Το νερό εξάλλου είναι ένα βασικό συστατικό του κρέατος που αποτελεί περίπου το 60 με 70% του συνολικού βάρους του.
Διαβάστε το μυστικό για το ψήσιμο κρεάτος στο Bovary.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο