Επίπεδα φούρνου: Σε ποιο ύψος πρέπει να βάλεις το φαγητό για να μην καεί

Σε ποιο ύψος πρέπει να βάλεις την πίτσα για να μην καεί το τυρί/Φωτογραφία: Φωτογραφία: Unsplash

Το ψήσιμο στον φούρνο δεν είναι εύκολη υπόθεση για τις νέες νοικοκυρές καθώς το ύψος στο οποίο πρέπει να μπει το φαγητό είναι πολύ σημαντικό.

Το μυστικό για ένα καλό ψήσιμο κρύβεται στην προθέρμανση του φούρνου. Εξίσου σημαντικό ρόλο για ένα καλό ψήσιμο παίζει το σημείο που βρίσκεται το ταψί. Σε πολλούς θα ακούγεται αρκετά οικείο, καθώς έχουν αναρωτηθεί το παραπάνω, την ώρα που βάζουν ένα ταψί με πατάτες στο φούρνο.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο μαγειρικής δεξιότητας, αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο ακόμη και έμπειροι μάγειρες σκοντάφτουν. Βασικά, υπάρχει μια σύντομη απάντηση. Η απλή: σε περίπτωση αμφιβολίας, βάλτε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση. Αυτή είναι μια safe προσέγγιση που λειτουργεί καλά στις περισσότερες περιπτώσεις μαγειρέματος και ψησίματος.

Διαβάστε περισσότερα για τα επίπεδα του φούρνου και το φαγητό στο Bovary.gr

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φούρνος Φαγητό μαγειρική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ