Αυτή η Γαλλίδα καλλονή είναι η κορυφαία ζαχαροπλάστης στον κόσμο -Φτιάχνει γλυκά με ξύδι, πικρά [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτή η Γαλλίδα καλλονή είναι η κορυφαία ζαχαροπλάστης στον κόσμο -Φτιάχνει γλυκά με ξύδι, πικρά [εικόνες]

H γαλλίδα που ψηφίστηκε καλύτερη ζαχαροπλάστης για το 2019
H γαλλίδα που ψηφίστηκε καλύτερη ζαχαροπλάστης για το 2019
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γαλλίδα Ζεσικά Πρεαλπατό, η δημιουργός τολμηρών και ασυνήθιστων επιδορπίων και γλυκών με βάση τα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ανακηρύχθηκε η καλύτερη ζαχαροπλάστης του κόσμου.

Η διάκριση ήρθε από την κατάταξη του World's 50 Best Restaurants (Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου). Η 32χρονη ζαχαροπλάστρια του εστιατορίου Plaza Athenee στο Παρίσι, βραβευμένου με τρία αστέρια Μισελέν, η οποία συμβολίζει την τόλμη και τη μοναδικότητα των πιάτων της είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει αυτόν τον τίτλο, υπογράμμισε η Ελέν Πιετρινί, διευθύντρια της κατάταξης που καθιερώθηκε το 2002.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γυναίκα σεφ
Τα επιδόρπιά της εντάσσονται στην αντίληψη της "φυσικότητας" (naturalite, γευστικές δημιουργίες με χρήση κυρίως φυσικών προϊόντων), την οποία υποστηρίζει ο διάσημος σεφ Αλέν Ντικάς, μέντορας της

Η συνάδελφός της Κριστέλ Μπρουά, μια άλλη ζαχαροπλάστρια του επίσης τριάστερου παρισινού Pre Catelan, είχε ανακηρυχθεί πέρυσι η καλύτερη ζαχαροπλάστης εστιατορίου από την οργάνωση Les grandes tables du monde (Τα μεγάλα τραπέζια του κόσμου).
«Έχω μείνει κατάπληκτη» είπε η Πρεαλπατό μετά τη βράβευσή της. Είναι ένα ωραίο δώρο, πρόσθεσε.

Τα «φυσικά» επιδόρπια της ζαχαροπλάστριας με το... ξύδι

Τα επιδόρπιά της εντάσσονται στην αντίληψη της "φυσικότητας" (naturalite -- γευστικές δημιουργίες με χρήση κυρίως φυσικών προϊόντων), την οποία υποστηρίζει ο διάσημος σεφ Αλέν Ντικάς, μέντορας της Ζεσικά Πρεαλπατό, η οποία προτείνει με τη σειρά της τη «desseralite» (από τις λέξεις dessert, επιδόρπιο + naturalite, φυσικότητα). Αυτός είναι και ο τίτλος του βιβλίου της, στο οποίο προτείνει τις συνταγές για 50 επιδόρπια που ετοίμασε στο Plaza Athenee.
Ανάμεσα στις τελευταίες δημιουργίες της, είναι τα επιδόρπια με φράουλες και έλατο, με μπύρα και ραβέντι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζαχαροπλάστρια που δεν χρησιμοποιεί μους και κρέμες

«Τα επιδόρπια αυτά δεν είναι κατ΄ανάγκην ωραία, είναι μια δουλειά που δεν είναι εύκολη, που δεν αναγνωρίζεται πάντα και που αποτιμάται λίγο.

Κουπάκια με μους
Η ζαχαροπλάστρια δεν χρησιμοποιεί ούτε κρέμα ούτε μους στα επιδόρπιά της, που έχουν μια υποψία πικράδας και οξύτητας

Είμαι κατενθουσιασμένη που αυτό το είδος ήρθε στο προσκήνιο» αναφέρει.
Η ζαχαροπλάστρια δεν χρησιμοποιεί ούτε κρέμα ούτε μους στα επιδόρπιά της, που έχουν μια υποψία πικράδας και οξύτητας, εξιδανικεύει τα φρούτα εποχής συνδυάζοντας τα με ξύδι και χρησιμοποιεί τη ζάχαρη όπως το αλάτι, απλά και μόνο για να νοστιμεύει τις δημιουργίες της.
«Ουδέποτε θα στοιχημάτιζα ότι η ζαχαροπλαστική αυτή θα έδρεπε δάφνες. Είναι τεράστια τιμή για μένα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

φωτογραφίες: instagram.com/jessicaprealpato

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ