Οι φακές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σπιτικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας και σε πολλές περιοχές της χώρας παρασκευάζεται με διαφορετικό τρόπο.
Στην Ελλάδα, όταν λέμε φακές, αναφερόμαστε στην παραδοσιακή συνταγή σούπας φακής με πρωταγωνιστές τη ντοματούλα το καρότο και το κρεμμύδι. Πρόκειται για μία συνταγή πολύ πλούσια σε θρεπτική αξία, και αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και σιδήρου.
Όπως κάθε παραδοσιακό πιάτο, έτσι και οι φακές έχουν ορισμένα μυστικά επιτυχίας τα οποία ταξιδεύουν από γενιά σε γενιά και πλέον αποτελούν κοινώς αποδεκτές αλήθειες.
Διαβάστε τα 4 μυστικά για πετυχημένες φακές στο Bovary.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο