Μια μεγαλειώδης έκθεση για τη γαλλική γαστρονομία, στο Παρίσι -Από την μπαγκέτα και τα τυριά, στα πρώτα μπιστρό - iefimerida.gr

Μια μεγαλειώδης έκθεση για τη γαλλική γαστρονομία, στο Παρίσι -Από την μπαγκέτα και τα τυριά, στα πρώτα μπιστρό

Dîner aux Ambassadeurs
Φωτογραφία: Jean Beraud, Dîner aux Ambassadeurs (1880)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μεγαλειώδης και πολύ πρωτότυπη έκθεση για τη γαλλική γαστρονομία «τρέχει» τώρα στο Παρίσι.

Η ιστορική σημασία και ο πλούτος της γαλλικής γαστρονομίας εξερευνώνται στην ιδιαίτερη αυτή έκθεση που φιλοξενείται μέχρι τα μέσα Ιουλίου στη θρυλική Conciergerie του Παρισιού, με τίτλο «Paris, capitale de la gastronomie, du Moyen Âge à nos jours» («Παρίσι, πρωτεύουσα της γαστρονομίας από τον Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας»).

Η έκθεση αναλαμβάνει να ταξιδέψει τους επισκέπτες σε 6,5 αιώνες ιστορίας και πολιτισμού και διαρθρώνεται σε πέντε αλληλένδετες ενότητες.

Περί τα 300 εκθέματα (μενού, πιάτα και μαγειρικά σκεύη, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, χειρόγραφα, βίντεο κ.λπ.) απεικονίζουν τη γέννηση και την εξέλιξη της υψηλής και της λαϊκής κουζίνας στο Παρίσι από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα αλλά και τον ρόλο του Παρισιού στην επίδραση της γαλλικής γαστρονομίας.

Διαβάστε περισσότερα για την έκθεση στο Παρίσι, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαστρονομία έκθεση Παρίσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ